FOLLOW US: facebook twitter

Τα Λεχαινά υποδέχονται τη φλόγα

Ημερομηνία: 19-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Iakovakis-paraskevopoulou

Ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Την παρουσίαση των εκδηλώσεων για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στα Λεχαινά, πραγματοποίησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι φορείς του δήμου Λεχαινών. Ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης μίλησαν για τη μεγάλη γιορτή αλλά και τους λαμπαδηδρόμους.

Πρόκειται για τον πρωταθλητή μας στα 400μ. με εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την καριέρα του στα Λεχαινά και την τοξοβόλο Ζωή Παρασκευοπούλου από τα Λεχαινά επίσης. Στην τελετή θα συμμετάσχουν και οκτώ παιδιά. Τα εφτά θα είναι μαθητές από την έκτη τάξη του δημοτικού και το ένα προσφυγόπουλο ηλικίας 12 ετών που διαμένει στη Μυρσίνη. Οι εκπρόσωποι του δήμου μίλησαν για τους δύο αθλητές με κολακευτικά λόγια, καθώς αποτελούν κόσμημα για την περιοχή.

Ο δήμαρχος κ. Μοράντ μαζί με την πρόεδρο του ΝΠΔΔ Άννα Γεωργιοπούλου – Κοντόγιωργα παρουσίασαν και την εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη, μια ημέρα πριν την λαμπαδηδρομία, για να τιμηθεί ο Περικλής Ιακωβάκης με την απόφαση του ΔΣ Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Λεχαινών.

Σε ότι αφορά την εκδήλωση της υποδοχής της φλόγας, θα γίνει στις 15.50 το μεσημέρι της Πέμπτης και θα έχει διάρκεια δέκα λεπτών. Σε αυτό το χρόνο θα γίνει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, της Βραζιλίας και του Ολυμπιακού Ύμνου από την Φιλαρμονική Λεχαινών και θα ακολουθήσει ο σύντομος χαιρετισμός του δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ.

Ποιοι είναι οι λαμπαδηδρόμοι

Ο Περικλής Ιακωβάκης είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στα Λεχαινά. Πρωταθλητής στίβου στα 400μ. εμπόδια κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών από το 2006. Κατάγεται από τα Τρίκαλα, όμως έζησε πολλά χρόνια στα Λεχαινά με προπονήτρια της Μαρία Σωτηρακοπούλου. Ξεκίνησε τον αθλητισμό στην ΑΕ Λεχαινών και προχώρησε στον Ολυμπιακό, την ΕΚΑ Δωδώνη και έκλεισε την καριέρα του στην ΑΕ Λεχαινών. Το παλμαρέ του είναι γεμάτο από διακρίσεις και ρεκόρ. Μεταξύ αυτών η τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη στα 400μ. εμπόδια και 26η στον κόσμο. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη. Ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων του 1998 στο Ανσι της Γαλλίας, έχει κερδίσει το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Γκέτεμποργκ με το 2006, ήταν 3ος στο Ευρωπαϊκό Νέων το 1999, 2ος στο Ευρωπαϊκό Νέων το 2001, 2ος στο Ευρωπαϊκό Εφήβων της Λουμπλιάνα το 1997 στα 400μ 46:68 & 4Χ400μ και 2ος στις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας το 1995 στο Μπάαθ στα 400μ. Πήρε χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών στο Παρίσι, το 2003 και την 6η θέση με την εθνική ομάδα 4Χ400μ. Έχει πάρει μέρος σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϋ 2000, Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008 και Λονδίνο 2012. Κέρδισε του Μεσογειακούς του 2001 στη Τύνιδα σε 400μ Εμπ και 4Χ400μ και την τρίτη θέση στη Μερσίνη το 2013 με την 4Χ400μ. Έχει βγεί επίσης 4ος στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα του Πεκίνου το 2001 με επίδοση 48:87. Και έχει βεβαίως πολλές άλλες διακρίσεις.

Η Ζωή Παρασκευοπούλου θα είναι δεύτερη Ολυμπιονικής λαμπαδηδρόμος στα Λεχαινά. Η 23χρονη τοξοβόλος από την πόλη των Λεχαινών, ασχολείται με το άθλημα από το 2007 στην ΑΕ Λεχαινών και έπειτα στον ΑΓΣ Στρουσίου. Μέσα από τους πανελλήνιους αγώνες διακρίθηκε και μέσα σε ένα χρόνο κατέκτησε το πρωτάθλημα με πανελλήνιο ρεκόρ. Η παρουσία της με την εθνική ομάδα σε διεθνής αγώνες είναι μεγάλη και συνοδεύεται από σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια. Κορυφαία στιγμή η 2η θέση στην Ολυμπιάδα Νέων της Σιγκαπούρης το 2014.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος