FOLLOW US: facebook twitter

Let’ s do it σε όλη την Ηλεία!: Αμέτρητες οι εθελοντικές δράσεις που υλοποιήθηκαν

Ημερομηνία: 02-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με μεγάλη συμμετοχή μικροί και μεγάλοι, σχολεία, σύλλογοι, φορείς και δήμοι, συμμετείχαν την Κυριακή στην μεγάλη Πανελλαδική εθελοντική δράση του “Let’s Do It Greece» σε όλη την Ηλεία όπου έγιναν από εθελοντές καθαρισμοί παραλιών, δασών, εξωραϊσμοί σχολείων, φυτεύσεις δέντρων κ.α. Οι φετεινές εκδηλώσεις για μια ακόμα χρονιά τελούσαν υπό την αιγίδα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ δυναμικό παρών έδωσαν και οι δήμοι.

Συγκεκριμένα στον Πύργο, πραγματοποιήθηκαν δύο μεγάλες εθελοντικές δράσεις, μια στη Σπιάντζα όπου μικροί και μεγάλοι, σχολεία, στρατιώτες της ΣΕΤΤΗΛ, προσκόπους και Δασαρχείο, καθάρισαν το αλσύλιο. Η δεύτερη δράση έγινε υπό την αιγίδα του δήμου Πύργου με συμβολικό καθαρισμό της παραλίας Καβουρίου. Επίσης υπήρξε άλλος καθαρισμός στην παραλία Κατακολου με την συνεργασία  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν.Ηλείας , του Δ.Λ.Τ.Πύργου, της Σχολής Ολυμπιακός Πειραιώς-Πύργου, των νηπιαγωγείων Κατακόλου, 9ου Πύργου και 13ου και του 5ου δημοτικού σχολείου Πύργου. Επίσης έγιναν  καθαρισμοί στο Καταράχι από τον εκεί σύλλογο Νέων, στο αεροδρόμιο Επιταλίου καθώς και σε άλλους δήμους και συγκεκριμένα στο Πελόπιο με δενδροφύτευση στην Πλατεία έναντι Ιερού Ναού Αγ. Θεοδώρων Πελοπίου.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας, ο Δήμος Ήλιδας με την συμμετοχή σχεδόν του συνόλου της πόλης συμμετείχε στις φετινές περιβαλλοντικές δράσεις επιλέγοντας συμβολικά δύο σημεία του δήμου και συγκεκριμένα η παραλία της Κουρούτας και το πάρκο στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ Αμαλιάδας. Στην παραλία της Κουρούτας έγινε καθαρισμός σε μια συνδιοργάνωση με  το Κοινωφελές Σωματείο «Πύρρων ο Ηλείος», τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας και του Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας. Η δεύτερη δράση που είχε επίκεντρο το πάρκο στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ στην Αμαλιάδα, ήταν μια συνδιοργάνωση με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών  Π.Τ Αμαλιάδας και την συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ”ΔΙΝΩ ΖΩΗ”, του Σωματείου Παραπληγικών, Κινητικά Αναπήρων Π. Ε Ηλείας, του Σωματείου «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας», του Συλλόγου  «Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας» και τα τμήματα στίβου, μπάσκετ και βόλεϊ του ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ.

Στον Κάμπο μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε εξωραϊσμός του αυλείου χώρου του 4ου Νηπιαγωγείου Γαστούνης και καθαρισμός της πλατείας Καθολικής από το 4ο Νηπιαγωγείο Γαστούνης.

Όλοι μαζί έστειλαν το μήνυμα της εθελοντικής δράσης και της προστασίας του περιβάλλοντος και έδωσαν το «παρών» σε αυτήν την μεγάλη εκδήλωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος