FOLLOW US: facebook twitter

Λέσχη Βιβλίων Αμαλιάδας: Συζητούν το βιβλίο του Δ. Κανελλόπουλου “Ο θάνατος του αστρίτη και άλλες ιστορίες” 

Ημερομηνία: 17-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το Βιβλίο του Ηλείου συγγραφέα  Δημήτρη Κανελλόπουλου “Ο θάνατος του αστρίτη και άλλες ιστορίες”  που έχει βραβευτεί  εξ ημισείας με την Δήμητρα Κολλιάκου για το έργο της «Αλφαβητάρι εντόμων», με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος – Νουβέλας 2019 για τις εκδόσεις του 2018, θα  παρουσιάσει και θα συζητήσει διαδικτυακά η Λέσχη Ανάγνωσης ΑΜαλιάδας στις 31 Μαρτίου.  Οι φίλοι της Λέσχης Ανάγνωσης που θα συμμετέχουν καλούνται να έχουν διαβάσει το βιβλίο για να μπορέσουν να το αναλύσουν.

Όπως αναφέρει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου «Ο θάνατος του αστρίτη και άλλες ιστορίες» είναι μια από τις καλύτερες συλλογές διηγημάτων των τελευταίων χρόνων, που μπορούν να χαρακτηριστούν  ως ασκήσεις πατριδογνωσίας της Ηλειακής γης. Η αφήγηση του  Δημήτρη  Κανελλόπουλου συμπυκνώνει  ιδανικά την  ηλειακή  παράδοση  στη διηγηματογραφία (αφιερώνει τη συλλογή στον Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλο και ένα διήγημα στον Ηλία Λ. Παπαμόσχο)  με το Παπαδιαμαντικό γίγνεσθαι και  τα  διαφορετικά διαβάσματα του συγγραφέα, ενώ η νατουραλιστική απόδοση της  τοπογραφικής  μνήμης  έχει εξοβελίσει το φολκλόρ, την «επιστροφή στις ρίζες», την παραδοσιολατρεία και τον λαϊκισμό.

Οι συγκεκριμένες ιστορίες,  διαδραματίζονται όλες σε χωριά και επαρχίες και πιο ειδικά στην Ηλεία, γενέτειρα του συγγραφέα,  αναδεικνύουν τη συγκεκριμένη περιοχή, την αγροτική, τη χωριάτικη (δεν είναι τυχαίο που στο τέλος του τόμου υπάρχει γλωσσάρι), την επαρχιακή, όσο λίγα έργα και συγγραφείς έχουν πράξει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος