FOLLOW US: facebook twitter

Λεφτά υπάρχουν και για δεύτερο lockdown

Ημερομηνία: 23-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο σενάριο, έκανε την  εκτίμηση  πως η ύφεση για το τρέχον έτος θα φτάσει έως 8% αλλά φρόντισε να θολώσει και τα νερά λέγοντας πως οι προβλέψεις αλλάζουν κάθε βδομάδα καθώς «υπάρχει σοβαρή αβεβαιότητα».

Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο lockdown και εξήγησε ότι η κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα «έχτισε» ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όποια δυσκολία προκύψει αλλά και για να εφαρμόσει τις δημοσιονομικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως είναι οι στοχευμένες μειώσεις φόρων το 2021 και η ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας της χώρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 37,7 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά ένα πιθανό lockdown είπε ότι δεν είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών και πως η επιλογή της κυβέρνησης είναι να ακούει τους ειδικούς και έπειτα να αποφασίζει.

Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας επανέλαβε πως δεν έχουν μεταβληθεί οι εκτιμήσεις για ύφεση έως 8% το τρέχον έτος. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει σοβαρή αβεβαιότητα και κάθε εβδομάδα τα δεδομένα αλλάζουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την επόμενη εβδομάδα, για παράδειγμα, «μπορεί να με δείτε να αλλάζω τις προβλέψεις». Επιβεβαίωσε, παράλληλα, πως το επόμενο έτος η προβλεπόμενη ανάπτυξη δεν θα καλύψει πλήρως τις απώλειες του τρέχοντος, υπενθυμίζοντας ότι στην ευρωζώνη η υστέρηση αυτή προβλέπεται στο περίπου 2,5%.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος