FOLLOW US: facebook twitter

Λαοθάλασσα λόγω λιακάδας το Σάββατο στην κεντρική πλατεία του Πύργου!

Ημερομηνία: 01-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Στους όρθιους δεν κολλάει, στους καθιστούς κολλάει! Ο απόλυτος παραλογισμός με τα κλειστά καφέ που αν ήταν ανοιχτά θα μπορούσαν να περιορίσουν το συνωστισμό

Οι ηλιόλουστες τελευταίες μέρες του Φλεβάρη που θύμιζαν καλοκαίρι, έκαναν ακόμα πιο αβάσταχτες τις συνθήκες της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων που συμπληρώνουν πλέον 4 μήνες λοκνταουν στη δεύτερη φάση του, ωθώντας εκατοντάδες κυριολεκτικά ανθρώπους,   με μάσκες οφείλω να πω, να «δραπετεύσουν» από το σπίτι και να «κατασκηνώσουν» το Σάββατο το μεσημεράκι στην κεντρική πλατεία του Πύργου, με ένα καφέ στο χέρι! Οι εικόνες συνωστισμού ήταν πραγματικά απίστευτες, αφού η κοσμοπλημμύρα στην πλατεία,  έξω από τα καφέ, μπροστά από το Λάτσειο με κόσμο να έχει πιάσει κάθε σπιθαμή των σκαλιών του δημαρχείου, όπως  και στο Επαρχείο ήταν πρωτόγνωρη, θύμιζαν βραδιές Αυγούστου, μόνο που έλειπαν τα τραπεζοκαθίσματα και εδώ ακριβώς βρισκόταν η αντίφαση και ο παραλογισμός των μέτρων!

Τα καφέ ή ήταν κλειστά ή λειτουργούσαν μόνο με πακέτο take away και φυσικά οι διαμαρτυρίες ήταν εντονότατες εκατέρωθεν, δηλαδή και των ιδιοκτητών τω καφέ και του πλήθους των πολιτών που ήθελαν να απλώς να απολαύσουν τη λιακάδα και ήταν υποχρεωμένοι είτε να στέκονται όρθιοι σαν τιμωρημένοι και να συνωστίζονται με τον υπόλοιπο κόσμο, είτε να κάθονται σε σκαλιά, σε παρτέρια και όπου έβρισκαν γενικώς γιατί πόσοι να καθίσουν στα παγκάκια τη πλατείας και του Επαρχείου!  Και βεβαίως οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θεωρητικά επιβαρυντικές και κατακριτέες για  τους πολίτες, που αν τους έβλεπε ο κ. Χαρδαλιάς και οι λοιμωξιολόγοι θα κούναγαν επιδεικτικά το δάχτυλο, ενώ θα μπορούσαν να είχαν εναλλακτικά επιλέξει πιο «έξυπνα» μέτρα για να περιορίσουν το συνωστισμό, όπως το να είναι για κάποιες ώρες της ημέρας ανοιχτά τα καφέ έξω, με αυστηρούς περιορισμούς και λιγότερα τραπέζια και καρέκλες, έτσι ώστε και να μοιραστεί ο κόσμος και να κινηθεί και  η οικονομία που έχει ΠΕΘΑΝΕΙ!

Τι διαφορά λοιπόν θα υπήρχε αν ο μισός κόσμος ήταν καθιστός αντί να είναι όλοι όρθιοι ο ένας πάνω στον άλλο, γιατί όσο και να προσπαθούσαν να κρατήσουν αποστάσεις, αυτό ήταν σχεδόν αδύνατο!  Και όσο και να φαντάζει  αιρετική αυτή η θέση και απαγορευτική μια τέτοια πιθανότητα μερικού ανοίγματος της εστίασης  για κάποιες  πρωινές ώρες– και δεν μιλάμε για την Αθήνα – μιλάμε για πόλεις όπως τον Πύργο που δεν είναι τόσο επιβαρυμένες επιδημιολογικά όσο η Αττική κι ας είναι για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στο «κόκκινο», θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει μια λύση κατά του συνωστισμού. Γιατί ο κόσμος έτσι κι αλλιώς όσο έχει λιακάδα και όταν ξέρει ότι στις 6 το απόγευμα θα κλειστεί και πάλι στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του, θα βγει έξω για να μην τρελαθεί! Για την ψυχική του υγεία και μόνο!  Το κυβερνητικό επιτελείο θα πρέπει λοιπόν να επανεξετάσει κάποια από τα μέτρα, με ρεαλιστικό τρόπο,  αφού  το λοκνταουν αποδεδειμένα έχει αποτύχει!!!  Γιατί αν είχε αποδώσει 4 μήνες τώρα, θα έπρεπε τα κρούσματα να μειώνονται, ενώ όσο είμαστε μέσα, αυξάνονται! Και πειστικές εξηγήσεις δεν υπάρχουν!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος