FOLLOW US: facebook twitter

Λαογραφικός Όμιλος Κατακόλου «Σπύρος Χιώνης»

Ημερομηνία: 27-04-2022 | Συντάκτης:

Την ημέρα των γενεθλίων του υπεγράφη η ιδρυτική πράξη δημιουργίας του από την σύντροφο του Ρούλα Γκουβίτσα και τους φίλους του

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Την γενέθλιο ημέρα του, την 21η Απριλίου και λίγες μόλις μέρες μετά το αναπάντεχο φευγιό του Σπύρου Χιώνη, επέλεξε η αγαπημένη του σύντροφος Ρούλα Γκουβίτσα και οι φίλοι του, να συνυπογράψουν την ιδρυτική πράξη δημιουργίας Λαογραφικού Ομίλου Κατακόλου στη μνήμη του. Ενός Λαογραφικού Μουσείου στον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και πρόσφερε, ο αγαπημένος σε όλους Σπύρος Χιώνης και που αποτελούσε για τον ίδιο έναν μεγάλο στόχο που δυστυχώς δεν πρόλαβε να ικανοποιήσει εν ζωή. Με ανάρτηση της στο facebook, η λατρεμένη του σύντροφος Ρούλα ανακοίνωσε την ιδρυτική πράξη αναφέροντας τα εξής:

«Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες η ημέρα των 67ων γενεθλίων του Σπύρου Χιώνη, μας βρίσκει χωρίς τη ζεστή παρουσία του.

Μπορεί όμως να γίνει η ημέρα που θα δώσει το έναυσμα για την συνέχεια των αγώνων του για την ανάδειξη του λατρεμένο του τόπου, και της πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Ξεκιναμε σήμερα την ίδρυση Λαογραφικού Ομίλου Κατακόλου, φίλων ΣΠΎΡΟΥ ΧΙΏΝΗ και Σας καλώ όσους τον αγαπήσατε και πιστέψτε στο όραμα και τα ιδανικά που χαρακτήριζαν τη ζωή του να συμμετέχετε, για να ακολουθήσουμε τα βήματα του.

Γιατί ο Σπύρος της απόλυτης αγάπης και της αγνής προσφοράς θα είναι για πάντα μαζί μας.


ΙΔΡΥΤΙΚΉ ΠΡΑΞΗ

Σήμερα Πεμπτη, 21-4-2022, στο Κατακολο, Πύργου Ηλείας, συγκεντρωθήκαμε στην οικία του Σπύρου Χιώνη, οι πιο κάτω υπογραφόμενοι, με σκοπό την ίδρυση Λαογραφικού Ομίλου.
Συγκεκριμένα, αποφασίσαμε την ίδρυση Ομίλου, στη μνήμη του συμπολίτη μας Σπύρου Χιώνη, με σκοπό λαογραφικό και απώτερο στόχο, την ίδρυση και λειτουργία λαογραφικού μουσείου στο Κατάκολο. Επίσης την έκδοση τοπικής εφημερίδας, αλλά και δράσεις που στοχεύουν στην επικοινωνία, την αναψυχή, την επιμόρφωση και την προαγωγή της κοινωνικής ευαισθησίας, όπως αναλυτικά θα αναφέρονται στο καταστατικό του ομίλου.


ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Γκουβίτσα Σταυρούλα του Παναγιωτη, Χιωνης Κωνσταντίνος του Σπύρου, Χιωνης Άγγελος του Κωνσταντίνου, Μπεβουδα Πηνελόπη (Πελυ) του Βασιλείου, Τουμαζατος Νίκος του Γεράσιμου, Σωτηροπουλου Μαρία , συζ. Διονυσίου Καντουνη του Γεωργίου,
Ρομποτης Σταύρος του Γεράσιμου, Γεμου Μαρία (Ρούλα) του Ευάγγελου, Μπακελλας Ηλίας του Γρηγορίου, Ιωάννου Παναγιώτα του Σταύρου, Dejan Minic του Zivorad.
Χρυσικοπουλου Μαρία του Γεωργίου, Ψαρρης Μανώλης του Σπύρου, Παπαγεωργίου-Κιντζογλου Τριανταφυλλια (Φιλιω), Ξένος Διονύσης του Παναγιώτη, Τσαγκαρουσιάνου Ρόζα του Σπύρου, Μοθροντου Μαρία του Γεωργίου, Διαβατη Ιουλία του Χαρίλαου.
Περεσογλου Μάρθα του Ιωάννη, Αχτυπης Σπύρος του Μαρινη, Τερζή Παναγιώτα (Τιτα) του Γεωργίου, Πανταζοπουλου Ιωάννα του Χρήστου, Τερζής Δημήτρης του Χρήστου,
Αρετή Τσερεμε του Αναστασίου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος