FOLLOW US: facebook twitter

Λαογραφικό Μουσείο και Μουσείο εκθεμάτων στατικού μοντελισμού της Π.Α στη Σίμιζα

Ημερομηνία: 21-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Στα σκαριά το νέο εγχείρημα του δημάρχου Πηνειού Α. Μαρίνου σε συνεργασία με τον συλλέκτη και δημιουργό Α. Κολοτούρο

Ακόμα πιο κοντά στον στόχο του για την δημιουργία Λαογραφικού Μουσείο στην ΤΚ. Σίμιζας Τραγανού, βρίσκεται ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, αφού αυτήν τη στιγμή διαθέτει στα χέρια του την “μαγιά”,  το υλικό για να προχωρήσει στο νέο αυτό εγχείρημα προσθέτοντας στον κατάλογο των Λαογραφικών Μουσείων του δήμου  ( Αγ,. Μαύρας, Γλύφας και Βαρολομιού),  ένα τέταρτο. Μάλιστα στο νέο αυτό Λαογραφικό Μουσείο που  όπως φαίνεται βρίσκεται ήδη στα σκαριά και σχεδιάζεται με πρωτοβουλία του δημάρχου  για να στεγαστεί στο παλιό και εγκαταλελειμμένο δημοτικό σχολεία της Σίμιζας,  θα υπάρχει μια μεγάλη θεματική ενότητα που θα είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, το  Μουσείο εκθεμάτων στατικού μοντελισμού “Ο ΙΚΑΡΟΣ”,. Μια συνεργασία του δήμου Πηνειού και του συλλέκτη και δημιουργού κ. Αντώνη Κολοτούρου με εκθέματα που έχει κατασκευάσει ή συλλέξει ο ίδιος και που θα μπορεί πλέον να θαυμάσει το ευρύ κοινό.

Μάλιστα χθες ο δήμαρχος με μια ανάρτησή του στο φβ αναφέρθηκε σε αυτήν την προοπτική μετά από μια ξενάγησή του στο χώρο του ιδιωτικού Μουσείου εκθεμάτων στατικού μοντελισμού του κ. Α. Κολοτούρου. Πραγματικά εξαιρετικά εκθέματα που λόγω της μοναδικότητάς του αλλά και της γειτνίασης της Τ.Κ Σίμιζας με τα δύο Πολεμικά αεροδρόμια της Ανδραβίδας και του Αράξου, θα καταστήσουν το χωριό της Σίμιζας χώρο πολλών επισκεπτών  και φίλων του αεροπλάνου και φυσικά σχολείων με εκπαιδευτικές εκδρομές.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ανακοινώνοντας τα ευχάριστα στην ανάρτησή του στα social media όπου συνηθίζει να κοινοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και του ιδίου αναφέρει: “Ο αδελφικός μου φίλος Αντώνης Κολοτούρος, αποτελεί ένα σπάνιο δημιουργό και ένα βαθύ γνώστη σε ζητήματα που αφορούν στο αεροπλάνο! Ο έρωτάς του με αυτό, σε συνδυασμό με την αμετακίνητη θέλησή μου για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, θα καταστήσουν το παλιό δημοτικό σχολείο Σιμίζας, χώρο που θα επισκέπτεται πλειάδα φίλων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί Λαογραφικό Μουσείο!! Δύο σε ένα λοιπόν! “

Μπορεί να είναι εικόνα αεροπλάνο και κείμενο που λέει "Γαλλικό POTEZ633 O GREC βομβαρδιστικό Στατικός μοντελισμός ΠΟΛΕΜΙΚΗ o ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Gyav"

Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο κ. Κολοτούρος εκτός από τον μοντελισμό, έχει μια ακόμα αγάπη, την συγκέντρωση αγροτικών μηχανημάτων και εργαλείων έχοντας δημιουργήσει στο Κτήμα Μετόχι στη Σίμιζα και ένα μικρό ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο.

Αυτή η συνήθεια να μαζεύει αγροτικά αντικείμενα και εργαλεία του έγινε μόνιμη και σήμερα στα 66 του χρόνια έχει δημιουργήσει στο «Κτήμα Μετόχι» στη Σίμιζα Τραγανού ένα ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο, συλλογή για την οποία είχε ενδιαφερθεί και στο παρελθόν ο δήμαρχος Πηνειού με στόχο την αξιοποίησή τους..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος