FOLLOW US: facebook twitter

Σπύρος Λαμπρινός: Οι δημοσκοπήσεις στην εποχή του κορονοϊού

Ημερομηνία: 29-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία

Στις δημοσκοπήσεις στην εποχή του κορονοιού κυριαρχεί η ερώτηση της αποδοχής του κυβερνητικού έργου στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ξεκινήσαμε με μιά μεγάλη πλειοψηφία επιβράβευσης, η οποία στη πορεία συρρικνώνεται και γίνεται μειοψηφία. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί, όσο οι πολίτες θα υφίστανται και θα καταλαβαίνουν την κακή πολιτική και τακτική της κυβέρνησης, θα ξεφεύγουν από την παραπληροφόρηση των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ , και θα πληροφορούνται ότι η κυβέρνηση αγνόησε επιδεικτικά τον ΠΟΥ, διεθνείς και εγχώριους επιστημονικούς φορείς ,και την αντιπολίτευση και ειδικότερα σήμερα που γίνεται αντιληπτό πως προσπαθεί να ρίξει συνολικά την ευθύνη γιά την αποτυχία της στους αντιεμβολιαστές, και στο τέλος, κατά την γνώμη μου, η κυβέρνηση δεν θα έχει ούτε την ελάχιστη βάση αποδοχής .

Δεν γνωρίζω ποια είναι τα κριτήρια των πολιτών. Πιθανόν να ισχύει η λογική’ από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα’ είναι όμως γεγονός ότι δεχθήκαμε μία παραπληροφόρηση που σήμερα ξεφτίζει. Στίς αρχικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν πάμε καλά, η απάντηση ήταν , δέστε τις δυτικές χώρες πάνε χειρότερα,

[ Πρώτη φορά που δεξιά κυβέρνηση καταργεί την λογική των ιδιαιτεροτήτων πχ γιά το επίπεδο των μισθών, με τις δυτικές χώρες χρησιμοποιει την ιδιαιτερότητα , και πρώτη φορά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαψεύδει τα περί αρίστων και καταδέχεται να συγκριθεί με τους παλιοσοσιαλιστες της Ιβηρικής και Ιταλικής χερσονήσου].

Στην πορεία βέβαια έγινε και γίνεται αντιληπτό ότι η κακή πορεία των δυτικών χωρών οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές πρώτες, απροειδοποίητες και απροετοίμαστες δέχθηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας , ενώ εμείς τα επόμενα και ενώ είχαμε προειδοποιηθεί βρεθήκαμε απροετοίμαστοι . Και παρόλα αυτά οι πρωθυπουργοί των δυτικών χωρών ζήτησαν συγνώμη από τους πολίτες τους ο δικός μας κομπάζει και μας κατηγορεί. Μπορεί μερικά πράγματα για την αντιμετώπιση του κορονοιού να μην τα γνωρίζουμε και να τα μαθαίνουμε στην πορεία αλλά οι υγειονομικές υπηρεσίες γνωρίζουν άριστα πως αντιμετωπίζονται οι πανδημίες.

Μέτρα προστασίας, από την εποχή της φυματίωσης γνωρίζουμε γιά την χρήση της μάσκας, εδώ αρχικά και ώσπου οι γνωστοί να φτιάξουν εταιρείες την έκριναν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, γνωρίζουμε ότι ο συγχρωτισμός και ο συνωστι σμός ευνοούν την μετάδοση και αφήσαμε τις λαικές μάζες να συνωστίζονται στα μαζικά μέσα μεταφοράς και τα παιδιά στα σχολεία .

Γνωρίζαμε ότι βασικό μέτρο πρόληψης είναι η ανεύρεση κρουσμάτων η ιχνηλάτηση και η απομόνωση και τα test στην αρχή ήσαν λιγα και στην πορεία ακολούθησαν έναν αυξομειούμενο ρυθμό , λες και ο σκοπός δεν ήταν η ανεύρεση ασθενών, αλλά η δικαιολόγηση των εκάστοτε κυβερνητικών μέτρων . Ο ΠΟΥ προειδοποιούσε για την ανάγκη ενίσχυση των δημόσιων υγειονομικών συστημάτων και εμείς αφήσαμε την ΠΦΥ και το ΕΣΥ ανυπεράσπιστα στο έλεος της τύχης και τα μόνα μέτρα που εφαρμόσαμε ήταν loqkdown γιά να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ.[ υπάρχει μία παραφιλολογία με τις ΜΕΘ, στην πανδημία φαίνεται ότι κυρίαρχο ρόλο στη θεραπεία παιζει η χορήγηση οξυγόνου υπο υψηλή πίεση.

Αλήθεια πόσα νοσοκομεία διαθέτουν το σύστημα και πόσα μπορουν να το χρησιμοποιήσουν ; Μετρημένα στα δάχτυλα!  Γνωρίζαμε πέρυσι ότι οι γύρω χώρες βρίθουν από κρούσματα και όμως ανοίξαμε τον τουρισμό χωρίς μέτρα προστασίας, μόνο με τον αστείο αλγόριθμο του Χαρδαλιά και φέτος με μόνη ουσιαστικά υποχρέωση το test που γιά να μπεις, αν δεν απατώμαι είναι self[ αναξιόπιστο ]και γιά να φύγεις rappid [ πιο αξιόπιστο] Και στη πορεία μάθαμε γιά την μεγάλη ανακάλυψη το εμβόλιο, τον βασικότερο συντελεστή αντιμετώπισης του ιού και είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε και τρόπο να το εξασφαλίσουμε , αλλά και πάλι τα πλάνα απέτυχαν.

Ο στόχος του Πάσχα έγινε Ιούνιος και τώρα δεν τολμάμε να μιλήσουμε γιά Σεπτέμβρη και μας φταίνε οι αντιεμβολιαστές . Νομίσαμε ότι θα τους πείσουμε, και δεν είχαμε φτιάξει πλάνο. Εξάλλου δικά μας παιδιά είναι, εμείς τα μεγαλώσαμε με μεταφυσικές και εθνικιστικές απόψεις [ δύναμη της θρησκείας, Πρέσπες , μία Μακεδονία, προαιώνιους εχθρούς του έθνους, χαραμοφάηδες και φακελλάκηδες γιατροι και επιστήμονες κ .α ] και να που αποτύχαμε και πάλι…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος