FOLLOW US: facebook twitter

Σπύρος Λαμπρινός: Για την νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 11-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία
Γράφει ο Σπύρος Λαμπρινός-συνταξιούχος ιατρός

Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας αγόρασε [10.000 ευρώ ,λένε] και εγκατέστησε, στο προαύλειο χώρο του ,λυόμενο για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ,λόγω κορωνοιού ανάγκες του. Είναι γεγονός, ότι σε καιρό πανδημίας, οι ανάγκες σε χώρους και υποδομές, όπως και σε προσωπικό είναι αυξημένες και η αγορά λυόμενου θεωρείται αναγκαία και φυσιολογική ενέργεια ,κρύβει όμως μία παραδοξότητα που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας,καθότι το Νοσοκομείο διαθέτει μία καινούργια σύγχρονη πτέρυγα, που εγκαινιάστηκε το 2014 από τον τότε υπουργό Γεωργιάδη και είναι ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΗ. και για την κατασκευή της έχουν δαπανηθεί πάνω από 4. 000.000ευρώ[αν δεν κάνω λάθος στους υπολογισμούς.]

Για την μη λειτουργία της η διοίκηση τηρεί σιγή ιχθύος όπως και το σωματείο φίλων του Νοσοκομείου- ίσως γιατί οι ευθύνες είναι ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ και της διοίκησης του Νοσοκομείου. Στις λογικές απορίες και ερωτήσεις απαντούν γενικόλογα ,αόριστα και τελευταία με το’ δεν έχει γίνει ο στατικός έλεγχος’ ΑΝ είναι δυνατόν 6 χρόνια μετά τα εγκαίνια  να μην έχει ολοκληρωθεί ο στατικός έλεγχος.

Αυτή δεν μπορεί να η αλήθεια ή τουλάχιστον είναι η μισή αλήθεια. Γιά την ιστορία την κατασκευή νοσοκομείων αναλαμβάνει η ΔΕΠΑΝΟΜ, ο Δήμαρχος Λυμπέρης όταν εγκρίθηκε η πίστωση που προέβλεπε πτέρυγα , ζήτησε η κατασκευή να μην γίνει από την ΔΕΠΑΝΟΜ αλλά από το Δήμο και το Νοσοκομείο και το επέτυχε. ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ λοιπόν είναι ευθύνη του Δήμου και είναι γεγονός ότι τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει από νωρίς και κυρίως με τις τροποποιήσεις του Δημάρχου, αλληλοκατηγορίες κατασκευών , αναφορές γιά κακή κατασκευή κτλ, και κατά την γνώμη εδώ έγκειται η δυσκολία υπογραφών παραλαβής και λειτουργίας της πτέρυγας..

Αυτά βέβαια είναι πολιτικές ιστορίες που έπρεπε να λύνονται στις εκλογές ΣΗΜΕΡΑ ανεξαρτήτως λαθών και ευθυνών ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΠΤΕΡΥΓΑ και με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το κράτος,  επείγουσες διαδικασίες. Είναι ΔΥΝΑΤΟΝ. Αρκετά στερηθήκαμε την λειτουργία της πτέρυγας και αρκετά ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΝΙΆΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ 6 ΧΡΌΝΙΑ..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος