FOLLOW US: facebook twitter

Λαμπρή η παρέλαση της 25ης Μαρτίου – «Βούλιαξε» από κόσμο χθες ο Πύργος

Ημερομηνία: 26-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Πύργο. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, που βρέθηκε μαζί με τους εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας στην εξέδρα των επισήμων.

Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Πύργου, έγινε η επίσημη δοξολογία παρουσία των τοπικών αρχών και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Στην παρέλαση συμμετείχαν τα σχολεία του Πύργου από τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια, τα ειδικά σχολεία, οι λαογραφικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, ο Ερυθρός Σταυρός, οι πρόσκοποι, αγήματα του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η δημοτική αστυνομία του δήμου Πύργου. Όλοι τους καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο και βεβαίως τους υπερήφανους γονείς και συγγενείς που είχαν κατακλύσει την οδό Μανωλοπούλου για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Μικρή ένταση

Με συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και της ελληνικότητας της και κατά των πολιτικών, διατράνωσε την αντίθεσή της στη συνθήκη των Πρεσπών, μερίδα πολιτών κατά τη διάρκεια της παρέλασης στον Πύργο.

Η ολιγομελής ομάδα που εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς να κινούνται ανάμεσα στο πλήθος, στάθηκε ακριβώς απέναντι στην εξέδρα των επισήμων, σήκωσαν την σημαία της Μακεδονίας με τον ήλιο της Βεργίνας και φώναξαν συνθήματα.

Αρκετοί αστυνομικοί της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ, παρέμειναν έως το τέλος της παρέλασης και μέχρι την αποχώρηση των συγκεκριμένων ατόμων, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν επεισόδια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος