FOLLOW US: facebook twitter

Λαμπερή Χριστουγεννιάτικη συναυλία στα Λεχαινά: Έκλεψε τις εντυπώσεις η Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων

Ημερομηνία: 23-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου

Η Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων υπό την διεύθυνση της μουσικολόγου Λένας Σουρμελή συμμετέχοντας στο εορταστικό πνεύμα των άγιων ημερών προσκάλεσε το φιλόμουσο κοινό να γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα μέσα από την ομορφιά και τη μαγεία της μουσικής.

Το εορταστικό ρεπερτόριο που περιλάμβανε τις διασημότερες και πιο αγαπημένες μελωδίες του Χριστουγεννιάτικου τοπίου, χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό που γέμισε την αίθουσα, στο Κινηματοθέατρο «Άστρον» στα Λεχαινά το Σάββατο το βράδυ.

Στο πιάνο συνόδευσε η διακεκριμένη πιανίστα Olena Fedko.

«Τι είναι τα Χριστούγεννα; Είναι τρυφερότητα για το παρελθόν, θάρρος για το παρόν, ελπίδα για το μέλλον.

Είναι η ευχή, ότι κάθε φλιτζάνι μπορεί να υπερχειλίσει με τις πλούσιες και αιώνιες ευλογίες, και ότι κάθε δρόμος μπορεί να οδηγήσει στην ειρήνη».

Με αυτά τα όμορφα λόγια αφιερωμένα στη μνήμη της Agnes M. Pahro, τα μέλη της Χορωδίας Μυρτουντίων κάλεσαν τους φίλους της να συνταξιδέψουν μαζί τους με αρμονία και κατάνυξη.

«Τη θαυμάσια μουσική βραδιά πλαισίωσαν ο Νίκος Παπακώστας τενόρος, η Χρύσα Σαλαμπάνη σοπράνο, ο Τάκης Παναγιώταρος τενόρος, ο Αλέξης Μακρυγιάννης τενόρος, η Κατερίνα Μαυρόγιαννη σοπράνο, η Φωτεινή Ασημακοπούλου σοπράνο και ο Γιάννης Θωμαδάκης τενόρος.

Χριστουγεννιάτικα κείμενα του Ανδρέα Καρκαβίτσα, του Φώτη Κόντογλου και του Στέφανου Δάφνη διάβασαν με συγκινητική ευαισθησία  η Ρούλα Θεοδώρου, ο Χάρης Καρβουνιάρης και η Μαργαρίτα Αργυράκη.

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μικτής Χορωδίας Μυρτουντίων συνιστά ένα  εξαιρετικό καλλιτεχνικό γεγονός, που χαιρέτησε με θερμά λόγια ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας και υλοποιήθηκε  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της διακεκριμένης μαέστρου Λένας Σουρμελή που έχει καταφέρει να κρατήσει ζωντανή την ποιοτική μουσική, την κλασική και το χορωδιακό τραγούδι στο Νομό Ηλείας.

Την καλόγουστη γιορτινή διακόσμηση της σκηνής του Κινηματοθέατρου «Άστρον» επιμελήθηκαν και φιλοτέχνησαν η Ιωάννα Καλογεροπούλου, ο Γιάννης Μπεσκίνης και η Φωτενή Ασημακοπούλου, ενώ παραδοσιακά πεντανόστιμα γλυκά πρόσφερε το Ζαχαροπλαστείο του Κώστα Αγγελάτου σε όλους όσους παρακολούθησαν τη συναυλία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος