FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Λάκης Αθανασόπουλος: «Τα διαπιστευτήρια στο γήπεδο»

Ημερομηνία: 14-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο τεχνικός διευθυντής του Πανηλειακού μιλά στην «Πρωινή» για το εξαιρετικό ερυθρόλευκο ρόστερ και στέλνει μήνυμα ενόψει του πρωταθλήματος της Α1

 

Συνέντευξη στον Κώστα Πλιάγκο

 

Ο Πανηλειακός ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές του κινήσεις, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, και με 14 μεταγραφές και 12 ανανεώσεις, διαθέτει 26 παίκτες στο ρόστερ του και είναι έτοιμος, από άποψη έμψυχου δυναμικού, για το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ηλείας. 14 μεταγραφές πολύ καλές με κορυφαίους Ηλείους ποδοσφαιριστές (αποκτήθηκαν οι Κολόκας, Πολίτης, Καπετανάκης, Καράμπελας, Τζανέτος, Κουρλός, Κωτσάκης, Γαλανόπουλος, Μάζης, Πλατής, Κανάνι, Διονυσόπουλος, Πλαστουργός, Κακόγιαννος) και ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από τον τίτλο και την επιστροφή στη Γ΄ Εθνική. Πέρα από το τεχνικό δίδυμο των Τρυφωνόπουλου-Θεοδωρακόπουλου, ο Πανηλειακός διαθέτει φέτος και τεχνικό διευθυντή, δείγμα της καλής οργάνωσης που υπάρχει στο σύλλογο. Στη θέση αυτή είναι η παλιά μεγάλη δόξα του Πανηλειακού, ο Λάκης Αθανασόπουλος, που μετά από 6 χρόνια επιστρέφει στον Πανηλειακό (ήταν το 2014 προπονητής στην Κ19).

Ο Λάκης Αθανασόπουλος μίλησε στην «Πρωινή» για τη φετινή ομάδα και τους στόχους της και έστειλε μήνυμα προς όλους ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν και τις απαιτήσεις που υπάρχουν.

Λάκη, η ομάδα απέκτησε 14 ποδοσφαιριστές, πώς κρίνεις το ρόστερ;

«Οι περισσότεροι παίκτες είναι εισηγήσεις των δύο προπονητών και έγιναν απόλυτα δεκτές καθώς πρόκειται για αξιόλογους ποδοσφαιριστές και ανθρώπους. Το ρόστερ είναι εξαιρετικό. Για την Α1 Κατηγορία είναι ό,τι καλύτερο υπήρχε στην Ηλεία. Η ομάδα αυτή θα μπορούσε να σταθεί και στη Γ΄ Εθνική. Από κει και πέρα ο καθένας πρέπει να καταλάβει σε ποια ομάδα έχει έρθει και να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου μας».

Υπάρχει πλάνο, αν έρθει η άνοδος, να συνεχίσουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές και στην εθνική κατηγορία;

«Δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο. Προέχει η φετινή σεζόν και να καταφέρουμε να επιστρέψουμε εκεί που ανήκει η ομάδα στις εθνικές κατηγορίες. Μέσα από τα παιχνίδια, την πορεία της ομάδας και την αξιολόγηση του καθενός, θα πορευτούμε το επόμενο καλοκαίρι. Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε φτιάξει μια αξιόλογη ομάδα, με αρχηγό τον Κώστα Ντάβαρη, που έβαλε τα λεφτά του κι έγιναν οι μεταγραφές, με δύο αξιόλογους προπονητές τον Ανδρέα Τρυφωνόπουλο και τον Σάκη Θεοδωρακόπουλο, τους ποδοσφαιριστές που είναι γνωστοί σε όλους, ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε το πήραμε και από κει και πέρα τα διαπιστευτήρια στο γήπεδο».

Εν μέσω δύσκολων οικονομικά συνθηκών και με βάση όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής και από τις άλλες ομάδες, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν κινηθεί τόσο δυναμικά όσο εσείς στο παζάρι, θεωρείς ότι έχετε υπερβάλει με το υπάρχον ρόστερ;

«Ο Πανηλειακός είναι μεγάλο όνομα με μεγάλη ιστορία και οι παίκτες που έρχονται δεν θα είναι ποτέ πολλοί. Η ομάδα έχει στόχους. Έχει στόχο το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, γι’ αυτό απέκτησε αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Αν ο Πανηλειακός καταφέρει να κατακτήσει τους δύο στόχους που είναι και το ζητούμενο και να παίξει και καλό ποδόσφαιρο, θα είναι ό,τι καλύτερο. Πάντα, ο κόσμος και όλοι, κοιτάζουν αν η ομάδα πάρει Πρωτάθλημα ή κάποιον τίτλο γενικότερα. Αν καταφέρει και τους δύο τίτλους, θα είναι το ιδανικό και θα κριθούμε για τις επιλογές μας».

Το μπάτζετ φαντάζει υψηλό με τους παίκτες που έχουν αποκτηθεί. Η χρονιά θα βγει οικονομικά, χωρίς προβλήματα;

«Η ομάδα έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα. Ένας άνθρωπος με κάποιους συμπαραστάτες δίπλα του έχει αναλάβει το οικονομικό βάρος, το οποίο είναι μεγάλο και θα θέλαμε ο κόσμος να ανταποκριθεί σε αυτή τη νέα προσπάθεια, να έρθει κοντά στην ομάδα και να την αγκαλιάσει. Υπάρχει άλλωστε ένα δεδομένο φέτος, που είναι διαφορετικό σε σχέση με άλλες χρονιές: όλοι οι παίκτες είναι Ηλείοι, εκτός του Έλιοτ που είναι ξένος. Και είναι ευκαιρία να φτιαχτεί μια ομάδα αποκλειστικά με Ηλείους ποδοσφαιριστές, που θα έχει τη δυνατότητα, αν όλα πάνε καλά, να αντεπεξέλθει και σε μεγαλύτερη κατηγορία με κάποιες προσθήκες. Γι’ αυτό θέλουμε να στηριχτεί ο Πανηλειακός με διαφημίσεις και διαρκείας και γενικότερα όπως μπορεί ο καθένας. Αν εξομαλυνθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό, θα ρολάρει οικονομικά με τη βοήθεια και των φιλάθλων και δεν θα έχει πρόβλημα».

Τις κινήσεις των άλλων παραδοσιακών δυνάμεων της Α1 πώς τις κρίνεις;

«Ο Ξενοφών είναι μια δυνατή ομάδα με πολύ καλό προπονητή και μια αξιόλογη Διοίκηση. Η Νίκη Τραγανού είναι μια αξιόλογη ομάδα εδώ και χρόνια και δείχνει να κινείται καλά, έχει έναν κορμό και κάνει κάποιες προσθήκες που θα τη βοηθήσουν και περιμένουμε να δούμε τη Δόξα, η οποία άργησε να φτιάξει Διοίκηση αλλά ξεκίνησε καλά στο μεταγραφικό παζάρι. Εμείς θα πάμε για το +6 και την απευθείας άνοδο, γι’ αυτό έγιναν και τόσο δυνατές μεταγραφές. Ο Πανηλειακός μόνο και μόνο λόγω του ονόματός του, είναι αναγκασμένος να πάρει το Πρωτάθλημα».

Μια τελευταία ερώτηση. Όπως έχουμε δει, τα δύσκολα για τον Πανηλειακό είναι στη Γ΄ Εθνική. Δεν έχει πλέον μια σταθερή παρουσία σε εθνική κατηγορία. Ποιο μοντέλο θεωρείς ότι είναι το κατάλληλο για να το επιτύχει αυτό;

«Εκεί πράγματι υπάρχει ένα πρόβλημα. Θεωρώ πως η καλύτερη λύση είναι η πολυμετοχικότητα. Αν μπουν πολλοί άνθρωποι στο σύλλογο και βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του και προσφέρουν στην ομάδα, ο Πανηλειακός θα αποκτήσει ξανά τη χαμένη του αίγλη. Έχει μείνει το όνομα «Πανηλειακός», αλλά η ομάδα έχει χάσει την αίγλη της και αυτό θα πρέπει να αντιστραφεί. Για να γίνει πράξη αυτό, θα πρέπει να συσπειρωθούν όλοι γύρω από την ομάδα και να τη βοηθήσουν όπως μπορεί ο καθένας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος