FOLLOW US: facebook twitter

Λαϊκό προσκύνημα σε κουρεία και κομμωτήρια

Ημερομηνία: 06-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συνωστισμός σε καταστήματα λιανικής από πολίτες για ψώνια της τελευταίας στιγμής πριν από την καραντίνα. ● Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα λειτουργήσουν εκτάκτως αύριο και την Κυριακή.

Η κίνηση στους δρόμους και τα μαγαζιά ήταν ασυνήθιστα αυξημένη από χθες το μεσημέρι, λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το νέο lockdown. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στα κομμωτήρια για μια έκτακτη περιποίηση πριν από τον αναγκαστικό εγκλεισμό, ενώ την τιμητική τους είχαν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, τα αθλητικά είδη και τα βιβλία.

«Είναι κλεισμένα όλα τα ραντεβού. Χτυπάει συνέχεια το τηλέφωνο. Με ρωτάνε αν θα κλείσουμε και πότε θα ξαναμπορέσουν να κουρευτούν», ακούμε από ιδιοκτήτη κουρείου. Την εικόνα μάς επιβεβαιώνει συνάδελφός του σε γειτονικό γυναικείο κομμωτήριο.

Στο εικοσάλεπτο που διαρκεί περίπου ένα κούρεμα δεν λείπουν οι κλασικές πολιτικές συζητήσεις, με τους περισσότερους πελάτες να αντιλαμβάνονται την ανάγκη επιβολής του lockdown, εκφράζοντας όμως ερωτήματα για τους μέχρι στιγμής χειρισμούς:

«Αλλα μας είπαν την περασμένη εβδομάδα, άλλα προχθές, άλλα χθες, άλλα τώρα. Αυτό το μπέρδεμα έκανε τον κόσμο να μην τηρεί τα μέτρα και να χαλαρώσει», ακούμε από τον Παναγιώτη που νιώθει ικανοποιημένος που κατάφερε να κουρευτεί, έστω με 2 ώρες καθυστέρηση.

Στο μεσοδιάστημα, τουλάχιστον άλλοι 2 πελάτες που ήρθαν αυτοπροσώπως σχεδόν… εκλιπαρούν για ένα ραντεβού το απόγευμα. Οπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής θα μπορούν να λειτουργήσουν εκτάκτως αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος