FOLLOW US: facebook twitter

Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου: Τιμάμε την ημέρα κατά του φασισμού

Ημερομηνία: 10-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

Την ημέρα της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στο φασισμό τίμησε σήμερα 9 Μάη, η Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου, με κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο εθνικής αντίστασης από τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Γιάνναρο.

Με τη συμβολική κίνηση η Λαϊκή Συσπείρωση τιμά τα εκατομμύρια των νεκρών, των τραυματιών, των αναπήρων, όλων όσοι με κάθε τρόπο πάλεψαν και αγωνίστηκαν ενάντια  στον φασισμό – ναζισμό, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλο τον κόσμο, βάζοντας τη δική τους ανεξάλειπτη  σφραγίδα στην πάλη ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά, που θρέφει το αυγό του φιδιού.

Πέρα όμως από κάθε συμβολισμό, η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει ότι δεν πρόκειται απλά για θέμα μνήμης. Όπως έγραψε ο Μπέρτχολτ Μπρεχτ, “η κοιλιά από την οποία βγήκε το βρωμερό κτήνος είναι ακόμα γόνιμη “. Γι΄αυτό, ο αγώνας κατά του φασισμού, είναι μια συνεχής μάχη ενάντια στα αίτια που τον γεννούν, τα μονοπώλια, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, τους εξοπλισμούς και τις πολεμικές δαπάνες, τις θερμές εστίες πολέμου που αφήνουν πίσω τους θύματα, πρόσφυγες, μισαλλοδοξία και ρατσισμό. Η απάντηση θα πρέπει να είναι η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια σε όλα αυτά και η συνεχής πάλη για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα για ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη για τους λαούς δυναμώνοντας την αντίσταση συνολικά του λαϊκού κινήματος, στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος