FOLLOW US: facebook twitter

Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου: Πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ημερομηνία: 19-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική
Όλοι οι υποψήφιοι του Συνδυασμού

Την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα απορρίμματα, παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Χρήστος Γιάνναρος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, πλαισιωμένος από τους υποψήφιους του συνδυασμού.

Όπως ανέφερε στο ζήτημα τα απορρίμματα παρά το ότι είναι πια περιττά για τον «παραγωγό» τους, δε σημαίνει ότι είναι άχρηστα, ότι πρέπει να οδηγηθούν σε συνολική καταστροφή και εξαφάνιση. «Η ανάκτηση χρήσιμων συστατικών, στο μέγιστο βαθμό που το επιτρέπει το επίπεδο της τεχνολογίας και της οικονομίας είναι κρίσιμο ζήτημα για το λεγόμενο «δημόσιο συμφέρον», για τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτό άλλωστε είναι και ο πυρήνας της πρότασης μας. Η ανάκτηση αυτών των χρήσιμων υλικών μέσω της ανακύκλωσης, συνδυάζοντας την διαλογή στην πηγή με 4 ρεύματα αρχικά με την μηχανική ανακύκλωση και την κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να μειώσουμε τα απορρίμματα ακόμα και στο 50%. Ποσοστό που στην πορεία με την ανάπτυξη της τεχνολογίας μπορεί να αυξηθεί ακόμα παραπάνω. Το υπόλειμμα που θα μένει θα πρέπει να επεξεργάζεται σε Μονάδα Βιομηχανικής Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων έργο το οποίο πρόσφατα ανακοινώθηκε για το νομό μας το οποίο όμως θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ. Ιδιαίτερα για τη Μονάδα Βιομηχανικής Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στους συμπολίτες μας ότι με τον τρόπο που υλοποιείται όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα αλλά στο μέλλον θα είναι αιτία σοβαρών προβλημάτων όχι μόνο για το Δήμο Πύργου αλλά και για όλους τους άλλους Δήμους του Νομού μας. Το εργοστάσιο θα φτιαχτεί όπως είπαμε μέσω ΣΔΙΤ. Αυτό σημαίνει ότι και ζεστό χρήμα θα δώσουμε άμεσα στον Ιδιώτη και χρυσά θα τον πληρώνουμε για πολλά χρόνια» είπε και πρόσθεσε ότι απορρίπτουν τα προσχέδιά τους γιατί κινούνται στη λογική της ανταπόδοσης, της μετακύλισης του κόστους λειτουργίας, της συντήρησης στους δημότες. «Τη διαχείριση πρέπει να την κάνει δημόσιος κρατικός φορέας με μείωση του κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων. Άλλωστε ο πυργιώτικος λαός τους πληρώνει κάθε χρόνο μέσω φορολογικών δηλώσεων, 24% ΦΠΑ, Ειδικούς Φόρους για πετρέλαιο, βενζίνη, τσιγάρα, ποτά, ΕΝΦΙΑ. Δεν χρειάζεται να ξαναπληρώσει. Φυσικά η αποκομιδή των απορριμμάτων και η μεταφορά τους πρέπει να γίνεται μέσω της υπηρεσίας του Δήμου με μόνιμους εργαζόμενους που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών και σύγχρονο στόλο μηχανημάτων που δεν θα αγωνιούμε κάθε στιγμή αν θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Οι εργαζόμενοι του δήμου είναι μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη μας. Όποιοι θέλουν να τους απαξιώσουν το κάνουν γιατί σκοπός τους είναι να ανοίξουν το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων στις δημοτικές υπηρεσίες».

Κλείνοντας τόνισε ότι με οδηγό τα συμφέροντα του πυργιώτικου λαού, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, μπορούν να διεκδικήσουν και να πετύχουν στόχους που φαίνονται άπιαστοι.

Υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου:

Αραπακοπούλου Ευγενία: Καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας.

Γιακουμέλος Σπύρος: Γεωπόνος, Πρώην μέλος της διοίκησης του ΕΚ Πύργου.

Ζιάτα Ξανθή: Από το Ανεμοχώρι, Μέλος του ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας.

Καλαντζή Βασιλική: Δασκάλα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διευθύντρια στο Ειδικό δημοτικο Πύργου, Πρώην προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Ν.Ηλείας, Πρώην μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Πύργου

Καπαρέλης Πέτρος: Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου, Πρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και περιχώρων.

Λαγογιάννης Γιώργος: Φοιτητής ΑΣΟΕΕ

Μιχαλοπούλου Γεωργία: Από το Βούναργο, Μέλος του ΔΣ του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και περιχώρων.

Μπαντουδάκης Θέμης: Γυμναστής, προπονητής.

Σολωμού Νικολία: Δασοπόνος- Δασολόγος, Εκπαιδευτικός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Σπηλιόπουλος Νίκος: Συνταξιούχος ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων.

 

Που προστίθενται στους πρώτους 10 που είχανε ανακοινωθεί:

Αθανάσουλας Χρήστος

Αναστασίου  Στέλλα

Βαγγελάτου Άβα

Γκογκάκη Βάσω

Διαμαντόπουλος Σάκης

Ζαριφόπουλος Νίκος

Καραμάνης Νίκος

Καραμπέτσος Θανάσης

Λάμπρου Θοδωρής

Τζίμη-Παρασκευάκου Μαρία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος