FOLLOW US: facebook twitter

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ήλιδας: Αναγκαία η στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών

Ημερομηνία: 02-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ανακοίνωση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, παραγωγοί καρπουζιού εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ήλιδας απαιτώντας την άμεση στήριξη από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άγγελος Κολοσακας και Νίκος Λοχοβίτης, επισημαίνουν:

«Τους κόπους μιας χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι βλέπουν οι μικρομεσαίοι αγρότες,παραγωγοί καρπουζιού, του δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής .

Ένα διαχρονικό πρόβλημα που είναι το αίσχος των «ανοιχτών», (ότι καθαρίσει) και απαράδεκτα χαμηλών,εξευτελιστικών τιμών παραγωγού που διαμορφώνουν οι έμποροι,όξυνε παραπέρα η πανδημία,αφού μειώθηκε η δραστηριότητα του επισιτιστικού – τουριστικού κλάδου και επίσης μειώθηκαν οι εξαγωγές. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στις περιπτώσεις που η παραγωγή μένει στο χωράφι.

Η κυβέρνηση αντί να «ταΐζει» τους βιομηχάνους,τους εφοπλιστές,τους μεγαλοξενοδόχους να πάρει μέτρα στήριξης των παραγωγών για την παραγωγή που χάνεται αυτή την περίοδο και να πάψει να επικαλείται τις αντοχές της οικονομίας. Να στηρίξει τους βιοπαλαιστές αγρότες,αυτούς που παλεύουν στο λιοπύρι για να βγει η παραγωγή για να μπορέσουν να επιβιώσουν αλλά και να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος