FOLLOW US: facebook twitter

Λαϊκή Συσπείρωση Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Πολλαπλά τα πλήγματα για τους παραγωγούς σε Μακρίσια-Καλυβάκια

Ημερομηνία: 23-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο εφιάλτης  των πλημμυρών ξαναχτυπά τις παραποτάμιες  περιοχές  στον κάμπο στα Μακρίσια και τα Καλυβάκια, με τεράστιες καταστροφές για τους παραγωγούς κυρίως πορτοκαλιού, αυτή η καταστροφή έρχεται να συμπληρωθεί στις καταστροφές της προηγούμενης περιόδου για τον λαό της περιοχής, στην ελαιοσυγκομιδή  λόγο δάκου αλλά του πάγου και χαλαζιού των ημερών που προηγήθηκαν της πλημμύρας .   Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως η περιοχή μας παραμένει ανοχύρωτη μπροστά στα όποια καιρικά φαινόμενα και η αντιπλημμυρική  του θωράκιση   είναι ανεπαρκής.

Αφού τα νερά του ποταμού πέρασαν από διάφορα σημεία, στην ζώνη πίσω από τα αναχώματα με αποτέλεσμα κυρίως καλλιέργειες με πορτοκάλια να βρεθούν μέσα στο νερό.

Οι ευθύνες, βαραίνουν την αυτοδιοίκηση και όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, και για τις ελλείψεις και για τα έργα που, όπου γίνονται, είναι ανεπαρκή για τις ανάγκες που πρέπει να ικανοποιήσουν.

Τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση απαιτούμε :

1. Να ληφθούν άμεσα μέτρα ουσιαστικής αντιπλημμυρικής προστασίας και να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης.

2. Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο πραγματικό ύψος των ζημιών στο 100%.

3. Ο ΕΛΓΑ, χωρίς καμία καθυστέρηση να κάνει την καταγραφή. Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες.

 

Νίκος Γκότσης

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου:

Ανδρίτσαινας Κρεστένων


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος