FOLLOW US: facebook twitter

Λαμπίκο τα χωριά του Πύργου για το Πάσχα!

Ημερομηνία: 12-04-2023 | Συντάκτης:

Κάτοικοι, Τ.Κ, τοπικοί σύλλογοι και η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου εν δράσει για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό των χωριών τους προκειμένου να υποδεχθούν τους ετεροδημότες

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Με κόσμο θα αρχίσουν να πλημμυρίζουν τα χωριά μας από την Μ. Πέμπτη, καθώς παρά τις όποιες δυσκολίες και την ακρίβεια, οι ετεροδημότες μας το «Πάσχα στο χωριό» δεν το παζαρεύουν με τίποτα!

Τα σφαλιστά παραθυρόφυλλα στα χωριά της Ηλείας θα ανοίξουν ξανά για να μπει το ανοιξιάτικο φως, οι παιδικές χαρές θα δουν και πάλι παιδιά να τρέχουν και να παίζουν, τα καφενεία θα γεμίσουν κόσμο και οι γειτονιές θα ζωντανέψουν ξανά. Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Αγάπης και της άνοιξης, είναι διαχρονικά συνδεδεμένη με την επιστροφή στην πατρική γη, με τις οικογένειες που σμίγουν ξανά γύρω από το Πασχαλινό τραπέζι.

Έτσι, αυτές τις μέρες, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, οι τοπικές κοινότητες, οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών του Πύργου εθελοντικά όλοι, αλλά και η υπηρεσία Καθαριότητας και πρασίνου του δήμου Πύργου, δίνουν τη δική τους «μάχη», για να ομορφύνουν τον τόπο , καθαρίζουν, ξεχορταριάζουν, ασπρίζουν αυλές, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. Όλα τα χωριά είναι στο «πόδι», οι κάτοικοί τους με σκούπες στο χέρι, αξίνες, ασβέστες και πάντα με χαμόγελο, βρίσκονται εν δράσει σε πυρετώδεις προετοιμασίες έτσι ώστε να υποδεχθούν τους ετεροδημότες συμπατριώτες τους με την πιο όμορφη και νοικοκυρεμένη εικόνα του χωριού τους.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου Πύργου Μαρίνος Αχτύπης, έχει βάλει το φετινός Πάσχα ψηλά τον πήχη και όλο το προσωπικό της υπηρεσίας τρέχει νυχθημερόν προκειμένου ν α ολοκληρώσει τις εργασίες καθαρισμού όχι μόνο μέσα στην πόλη του Πύργου αλλά και στα χωριά, ενώ τεράστια είναι η συμβολή των κατοίκων και τοπικών συλλόγων.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Ωλένης Λύσσανδρος Παπανδρόπουλος μιλώντας για τις εργασίες καθαρισμού στην Τ.Κ Ωλένης αναφέρει ότι «Ετοιμαζόμαστε για τις γιορτες του Πάσχα με την βοήθεια της υπηρεσίας Πρασίνου του Δημου Πυργου για να υποδεχτούμε τους ετεροδημότες μας. Ευελπιστούμε ότι φέτος τα χωριά μας θα εχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι».

Οργασμός εργασιών καθαριότητας υπάρχει όλες αυτές τις μέρες και στην Τ.Κ Βαρβάσαινας όπου πρωτοστατούν εθελοντικά στις εργασίες τα μέλη του Εξωραϊστιού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρβάσαινας μαζί με τον πρόεδρο τοο χωριού καθώς και το Σύλλογο γονέων του δημοτικού σχολείου.

Ξαρίζουν, σκουπίζουν, ασπρίζουν, φυτεύουν λουλούδια. Πλατεία, Εκκλησία, γειτονιές του χωριού όλα έτοιμα να υποδεχθούν την Μεγάλη Εβδομάδα. Το ΔΣ του ΕξωραΪστικού Συλλόγου ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Μαρίνο Αχτύπη και το δήμο Πύργου για τα φυτά που προσέφεραν στο χωριό για τον καλλωπισμό της πλατείας και της εκκλησίας.

Επιτάλιο

Στο Επιτάλιο, ο Επί της Αλός Πολιτιστικός Σύλλογος ανέλαβε και αυτός δράση, καθώς τα μέλη του συντήρησαν την παιδική χαρά για να υποδεχθεί τα παιδάκια το Πάσχα με ασφάλεια και συνεχίζουν.

Και στην Τ.Κ Πεύκης επικρατεί τις τελευταίες μέρες οργασμός εργασιών καθαριότητας, καθώς κάτοικοι του χωριού μαζί με εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου του δήμου Πύργου έκοψαν τα χορτάρια στα σοκάκια, φύτεψαν πλατάνια, δάφνες και λουλούδια στο πάρκο, στον Άγιο Αθανάσιο και στην βρύση Μπακάλη.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Πεύκης Λάκης Χουλεϊς ευχαριστεί την υπηρεσία πρασίνου, τον κ. Αχτύπη και όλους όσους βοήθησαν στον καθαρισμό του χωριού έτσι ώστε οι ετεροδημότες και οι κάτοκοι να βρουν την Πεύκη το Πάσχα όμορφη και καθαρή.

Κορακοχώρι

Ανάλογες εργασίες έγιναν στην Παλαιοβαρβάσαινα, στο Κορακοχώρι και σε άλλα ακόμα χωριά του δήμου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος