FOLLOW US: facebook twitter

Λ. Βαρουξής: Στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων μπορούμε να πετύχουμε πολλά

Ημερομηνία: 08-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα, Πολιτική

Με διοργανώσεις και υποδομές ενισχύουμε αθλητισμό & τοπική κοινωνία

Αθλητισμός και κοινωνία είναι δύο λέξεις που συνδέονται μεταξύ τους και μπορούν να δώσουν πολλά οφέλη στους νέους μας και στην ίδια τη ζωή των κατοίκων της περιοχής μας.

Και πάνω σε αυτό που εκπέμπουν για ποιότητα, υγεία, δημιουργικότητα, δράση και συναγωνισμό, η Πολιτεία οφείλει να διαμορφώσει τους πυλώνες στήριξης για την βελτιωση μιας δραστηριότητας που επιδρά θετικά σε όλους μας: Κοινωνία και Αθλητισμός μαζί. Ο Λευτέρης Βαρουξής συμμετέχει ενεργά σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα με εξαιρετική μάλιστα επιτυχία, συγχαίροντας παράλληλα τους διοργανωτές για το μεράκι και τον αγώνα τους να προσφέρουν με αυτό τον τρόπο, είτε συλλογικά , είτε ατομικά με τέτοιες μορφές δράσεων, στον τόπο μας.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Λευτέρης Βαρουξής δίνει το παρών διαχρονικά στα αθλητικά δρώμενα του Νομού μας, αφού είναι γνωστή η εμπλοκή και η προσωπική ενασχόλησή του, όπως και η ανιδιοτελής προσφορά του σε συγκεκριμένους τομείς του Ηλειακού και όχι μόνο αθλητισμού.

Το οφείλουμε στην Αρχαία Ολυμπία

Όπως και ο ίδιος δηλωνει σε κάθε ευκαιρία , στην Ηλεία έχουμε έναν λόγο παραπάνω να αναπτύσσουμε τέτοιες δράσεις , με σκοπό την άμιλλα και την προώθηση των παιδιών μας στους αθλητικούς χώρους.

Και αυτός ο λόγος είναι ότι εμείς έχουμε την ευτυχή συγκυρία, που ταυτόχρονα γίνεται και συνειδητή ευθύνη, να ζούμε στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Εδώ που πραγματικά αναδείχθηκε η Ολυμπια ως κοιτίδα του Αθλητισμού, συνδιαμορφώνοντας συνθήκες εκεχειρίας, ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε λοιπόν ότι ο Αθλητισμός αντικατοπτρίζει και τα στοιχεία ενός πολιτισμού που με ποιοτικά χαρακτηριστικά προβάλλει και πραγματώνει τις έννοιες της ομαδικότητας, και της συνεργασίας.

Άρα υπό ένα τέτοιο πρίσμα – συνέχισε ο κ. Βαρουξής – είμαι προσωπικά έτοιμος να συμβάλλω όπου χρειαστεί για τις δομές αθλητισμού στην Ηλεία, κάποιες από τις οποίες ακόμα και σήμερα, = κυρίως μετά από την περίοδο της υγειονομικής κρίσης – είναι απενεργοποιημένες, χωρίς να εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν.

Στην Ηλεία άλλωστε οφείλουμε πέρα από τα όσα έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα από την Περιφέρεια και τους Δήμους, ή από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας, να επενδυσουμε στην προοπτική των μεγάλων διοργανώσεων με την αξιοποίηση της Ολυμπίας, της Ήλιδας και των άλλων τοπικών πλεονεκτημάτων μας, που έχουν να κάνουν με το φυσικό περιβάλλον (Καϊάφας, Φολόη, Φράγμα Πηνειού κλπ) και να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Και βέβαια – κατέληξε ο κ. Βαρουξής – με θετικό αντίκτυπο και για την τοπική οικονομία, αφού οι αθλητικές διοργανώσεις και οι ανάλογες υποδομές θα αυξήσουν παράλληλα και το δείκτη της επισκεψιμότητας και της παραμονής στις διάφορες περιοχές του Νομού μας.

Και αυτός είναι σίγουρα ένας σημαντικός πυλώνας της επιδιωκόμενης ανάπτυξής μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος