FOLLOW US: facebook twitter

Νέες Ταυτότητες: Κυρίαρχος και μοναδικός αριθμός ο ΑΦΜ

Ημερομηνία: 21-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στον ρόλο που θα διαδραματίσει ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) στις νέες ψηφιακές ταυτότητες αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο υπουργός —ερωτώμενος για τον αριθμό ταυτοποίησης που θα χρησιμοποιηθεί στις νέες ταυτότητες—, δήλωσε ότι «η στρατηγική μας υπαγορεύει να έχουμε έναν μόνο αριθμό, ο οποίος θα δίνεται στη γέννηση ενός παιδιού –όπως συμβαίνει σήμερα με τον ΑΜΚΑ– ή, ευρύτερα, στην απόκτηση μόνιμου δεσμού με τη χώρα μας».

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι «έχουμε καταλήξει στην αξιοποίηση του ΑΦΜ, ως ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΦΜ θα μετονομαστεί για τα φυσικά πρόσωπα, καθώς θα πάψει να είναι αριθμός μόνο φορολογικού ενδιαφέροντος και θα καταστεί σταδιακά ο μοναδικός αριθμός που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν στις αλληλεπιδράσεις τους με το κράτος, αλλά και με τις επιχειρήσεις».

Ο ΑΦΜ «θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες που θα εκδοθούν και θα αποτελεί τον βασικό αριθμό ταυτοποίησής μας, ο οποίος δεν θα αλλάζει», υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες, ο υπουργός είχε αναφέρει ότι η νέα ταυτότητα θα είναι σαν πιστωτική κάρτα και «θα περιλαμβάνει και έναν αριθμό, ο οποίος είναι ο ενιαίος αριθμός που πλέον θα χρησιμοποιούμε». Σημείωσε επίσης ότι «θα υπάρχει μια εφαρμογή στο κινητό, όπου θα μπορείς να έχεις την ταυτότητά σου και εκεί. Άρα θα μπορείς να κουβαλάς το κινητό σου αντί για την ταυτότητά σου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος