FOLLOW US: facebook twitter

A1 PLAYSPORTS: Κυρίαρχος ο ΠΑΟ Βάρδας- Στατιστικά ομάδων και παικτών στο φετινό πρωτάθλημα

Ημερομηνία: 24-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Καλύτερη επίθεση και άμυνα από τους «πράσινους» της Βουπρασίας

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο ΠΑΟ Βάρδας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του φετινού πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας Ηλείας και δικαίως η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου έφτασε στον τίτλο, με βάση και τα στατιστικά του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΒ, που είχε το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας, μεπολλούς παίκτες να έχουν παίξει πολλά χρόνια στην Γ΄ Εθνική, όπως ο αρχηγός Αντώνης Λιόσης, τα αδέρφια Πολίτη, ο Δούλος, ο Αντωνόπουλος, ο Μικελάτος, ο Λαθύρης, ο Μπίσα, ο Μαρκόπουλος, ο Παρασκευόπουλος, ο Τσεκούρας, πήρε το πρωτάθλημα με διαφορά 19 βαθμών από τον Αστέρα (84 έναντι 65) και διέθετε την καλύτερη επίθεση αλλά και άμυνα του πρωταθλήματος. Οι «ταύροι» πέτυχαν συνολικά 112 γκολ, μέσο όρο 3.7 γκολ ανά αγώνα και σε 21 ματς από τα 30 σκόραραν από 3 γκολ και πάνω! Παράλληλα, δέχτηκαν μόλις 12 γκολ. Μάλιστα, δεν παραβιάστηκε η εστία τους σε 19 από τα 30 ματς του φετινού μαραθωνίου.

Επίθεση και άμυνα

Δεύτερη καλύτερη επίθεση ήταν του Αστέρα με 76 γκολ και μέσο όρο 2,5 γκολ ανά παιχνίδι, με τον Ερνέστο Λυμπέρη, όμως, στον β΄ γύρο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς παίκτες από την ακαδημία. Τρίτη καλύτερη η Θύελλα Καταραχίου με 55 γκολ και μ.ο. 1.8 ανά ματς. Ακολούθησε ο Ολυμπιακός Σαβαλίων με 49 γκολ και η Δόξα Ν.Μ. με 43.

Δεύτερη καλύτερη άμυνα μετά τον ΠΑΟΒ είχε ο Αστέρας με 23 γκολ, τρίτη η Νίκη Τραγανού με 27, έχοντας 11 σερί ματς χωρίς να δεχτεί γκολ στον β΄ γύρο (από την 15η έως και την 25η αγωνιστική), τέταρτη καλύτερη άμυνα αυτή του Ηλειακού Βαρθολομιού με 31 γκολ, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική πορεία του α΄ γύρου και πέμπτη αυτή της Θύελλας με 34 γκολ, φτιάχνοντας τα στατιστικά της με την εντυπωσιακή πορεία της από τις αρχές Γενάρη και μετά (από την 11η αγωνιστική).

Από την άλλη, την χειρότερη επίθεση είχε η Ολυμπιάδα με 22 γκολ και ακολούθησε η Δάφνη με 28 και ο Πέλοπας με 31, ενώ την χειρότερη άμυνα είχε η Δάφνη με 65 γκολ, η Ολυμπιάδα με 60 και ο Α.Ο. Μακρισίων με 52. Ως γνωστόν, οι τέσσερις αυτές ομάδες, μαζί με τον Κένταυρο Σωστίου, που αποσύρθηκε από την 4η αγωνιστική και μετά, υποβιβάστηκαν στην Α2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ξενοφών, που παρέμεινε μέσω πλέι-άουτ στην κατηγορία, πέτυχε 37 γκολ και δέχτηκε 43 στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Οι… πολύτιμοι

Σε χρόνο συμμετοχής, ο πολύπειρος Χρήστος Μουσερής του Ηλειακού Λεχαινών, στα 44 του, ήταν πρώτος με 2.563 λεπτά! Δεύτερος ο 16χρονος ταλαντούχος αμυντικός της Θύελλας, Τόλης Καρακατσάνης με 2.520 λεπτά και τρίτος ο επίσης… αειθαλής Ντίνος Δημητρόπουλος (46 ετών παρακαλώ) του Πέλοπα με 2.513 λεπτά. Ακολουθούν τρεις τερματοφύλακες, οι Ελ Ζουντί (2.510) του Α.Ο.Μ., Πέτρος Βυθούλκας (2.485) του Αλφειού και Παναγιώτης Κουρλός (2.476) της Θύελλας και τη 10άδα κλείνουν οι Δημήτρης Κολοτούρος (Νίκη Τραγανού), Καπουράνι (Α.Ο.Μ.), Ι. Χριστακόπουλος (Πέλοπας) και Νίκος Κολοτούρος (Νίκη Τραγανού).

Τα… πρώτα κανόνια

Τέλος, αναφορικά με τους σκόρερς, τους οποίους σε όλο τον β΄ γύρο, παρουσιάζαμε αναλυτικά κάθε αγωνιστική, ο Βαγγέλης Λαθύρης (ΠΑΟΒ) ήταν πρώτος με 31 γκολ και στην 2η θέση οι Σάκης Τζανέτος (Αστέρας), Πάρης Κωνσταντόπουλος (Α.Ο. Ξενοφών) με 19. Στην 4η θέση βρέθηκαν οι Γιώργος Γεωργιόπουλος (Αστέρας),  Λεονάρντο Αγκόλι (Θύελλα) με 16. Ακολούθησαν Ανδρεόπουλος (Ηλειακός Λ.) και Μπίσα (ΠΑΟΒ)  με 14, οι Σταυρούλιας (Ολυμπιακός Σ.), Τσουκαλάς (Ηλειακός Β.) με 11  και οι Τσαγκάρης (Λ. Αστέρας), Παλούμπης (ΠΑΟ Βάρδας) με 10.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος