FOLLOW US: facebook twitter

Κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από την Ηλεία!

Ημερομηνία: 08-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Οργανώνεται αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Τουρκικό και Συριακό λαό- Τα σημεία συγκέντρωσης

Επιμέλεια Ελένη Παπαδοπούλου

Οι φονικοί σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου αφήνουν πίσω τους σε Τουρκία και Συρία χιλιάδες νεκρούς πολλούς περισσότερους τραυματίες και εκατομμύρια άστεγους, εκτιμάται μάλιστα ότι μια στις δύο οικογένειες των 10 σεισμόπληκτων πόλεων που σχεδον ισοπεδώθηκαν, θα μείνει άστεγη μέσα στην παγωνιά, χωρίς καν τα βασικά για να καλύψει τις πρώτες τους ανάγκες! Ανάμεσά τους αμέτρητες παιδικές ψυχές!

Στην Ηλεία – όπως και σε όλη τη χώρα- γεννιέται πλέον ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες των δύο χωρών που βιώνουν αυτήν την ανείπωτη τραγωδία που έχει συγκλονίσει όλον τον πλανήτη.

Δήμοι, φορείς και σωματεία του νομού κάνουν σήμερα την αρχή, γίνονται μια γροθιά και οργανώνονται για να στηρίξουν τους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία, καλώντας τους κατοίκους της Ηλείας να ανταποκριθούν στην καμπάνια συγκέντρωσης ειδών τροφίμων πρώτης ανάγκης μακράς διαρκείας, βρεφικών τροφών, φαρμάκων, κλινοσκεπασμάτων κλπ προκειμένου να βοηθήσουν αυτήν την δύσκολη ώρα τους λαούς των δύο χωρών. Ο πόλεμος, το κρύο και τώρα ο φονικός σεισμός δημιουργούν συνθήκες ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης που μόνο η αλληλεγγύη των λαών μπορεί να μετατραπεί σε βάλσαμο για τις πληγές τους.

Μέχρι στιγμής ανθρωπιστική βοήθεια με στενό εκ των πραγμάτων χρονικό πλαίσιο, οργανώνουν οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και σωματεία και συνδικάτα του νομού στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, στο κάλεσμα των οποίων μπορούν να ανταποκριθούν οι πολίτες που θέλουν να προσφέρουν στα σημεία συγκέντρωσης που έχουν οριστεί ως εξής:

Γραφείο Εθελοντισμού δήμου Πύργου

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου, καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνει: Ιατροφαρμακευτικό υλικό (αντιφλεγμονώδη, παυσίπονα, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.α.), Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας, Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.α.), Είδη ατομικής υγιεινής.

Η συγκέντρωση θα γίνεται καθημερινά στον 1ο όροφο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στο γραφείο Εθελοντισμού στην κεντρική πλατεία Πύργου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Πληροφορίες: 2621362433/ 6955093815.

Δήμος Ήλιδας

Ο Δήμος Ήλιδας καλεί για τη συγκέντρωση κι αποστολή ειδών προκειμένου να συνδράμει στην κάλυψη των επειγουσών αναγκών των χιλιάδων ανθρώπων στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Σημείο συγκέντρωσης στον Δήμο Ήλιδας

Από σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και μέχρι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης

Σημείο συγκέντρωσης.

  • Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Ήλιδας
    Αχιλλέα Μπουντουβή 21, τηλ. 2622022534
    Ώρες : 8.00 – 14.00

Είδη προς συγκέντρωση στον Δήμο Ήλιδας

Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια
Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια
Τρόφιμα μακράς διάρκειας, (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α), εμφιαλωμένα νερά κλ.π
Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας
KIT ατομικής υγιεινής για γυναίκες
Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, (προσοχή όχι τρόφιμα) για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία.
Όσοι δημότες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κάποια από τα προαναφερόμενα είδη μπορούν να προσέρχονται στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, για την παράδοση του, μέχρι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, κατά τις ώρες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ της Τετάρτης 8/9 και 8 έως 11πμ της Πέμπτης 9/9.

Πέμπτη- Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο Πύργου από Σωματεία του νομού

Τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας αποφάσισαν οι Διοικήσεις των Σωματείων: Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας, Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας, Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου. Με ανακοίνωση τους, εκφράζουν εκ μέρους των εργαζομένων, την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και το λαό της Τουρκίας και της Συρίας που αυτές τις ώρες δοκιμάζονται από τις συνέπειες ενός μεγάλου καταστροφικού σεισμού.

«Οργανώνουμε Τώρα την Αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και της Συρίας.
Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού.
Συγκεκριμένα: Κουβέρτες, Γάλα σε σκόνη, Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες, Απορρυπαντικά ρούχων, Ορούς, Γάζες, Χανζαπλαστ, Είδη ατομικής υγιεινής, Ξηρά τροφή.

Τα υλικά πρώτης ανάγκης θα μαζεύονται στο Εργατικό Κέντρο Πύργου Ξάνθου 6, 1ος όροφος στα γραφείο του Συνδικάτου Οικοδόμων, Πέμπτη 18:30-20:00, Παρασκευή 11πμ-1μμ και 7μμ-9μμ, Σάββατο 11πμ-12:30μμ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος