FOLLOW US: facebook twitter

Ο Κώστας Ζώρας στον Πύργο για το βιβλίο του Πάνου Τριγάζη

Ημερομηνία: 01-10-2021 | Συντάκτης:

Το Εργατικού Κέντρου Πύργου, θα φιλοξενήσει την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Τριγάζη με τίτλο «Ο Διαρκής Μετασχηματισμός της Αριστεράς», το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7μμ. Πρόκειται για πρόσφατο έργο του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Εύμαρος».
Το βιβλίο, του οποίου τον πρόλογο έχει γράψει ο Γιάννης Δραγασάκης και το εξώφυλλο έχει προσφέρει ο μεγάλος ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης, αναφέρεται στην πορεία της σύγχρονης Αριστεράς στην Ελλάδα, από το 1989 μέχρι σήμερα (Συνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία), ενώ περιέχει και ένα πανόραμα για την Αριστερά στον 20ο αιώνα, με τους εκάστοτε μετασχηματισμούς της.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η τέως βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Διονύσης Καλαματιανός και ο από το Κούμανι προερχόμενος γνωστός πανεπιστημιακός Κώστας Ζώρας, τέως αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο τελευταίος επισκέπτεται επί τούτου τον Πύργο, μεταφέροντας τις δικές του εμπειρίες από τις διεργασίες στην Αριστερά και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Έχοντας θητεύσει ως γενικός γραμματέας υπουργικών συμβουλίων του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1984 έως το 1989, όντας δε γνώστης της γερμανικής πραγματικότητας αναμένεται να αναφερθεί και στα μηνύματα των πρόσφατων Γερμανικών εκλογών.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.
Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 το πρωί, οι Κώστας Ζώραςκαι Πάνος Τριγάζης θα επισκεφθούν τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος