FOLLOW US: facebook twitter

Κυριάρχησε η Πατρών-Πύργου στην περιοδεία Παππά στην Ηλεία

Ημερομηνία: 26-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

Επαφές με δημάρχους και Επιμελητήριο είχε στην Ηλεία ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ

Η  αποκάλυψη της Πρωινής σχετικά με την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Πατρών-Πύργου κυριάρχησε στις δηλώσεις του τομεάρχη Υποδομών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ηλεία την Παρασκευή και το Σάββατο. Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηλείας, Διον. Καλαματιανό,  τον γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Γ. Σαϊτά και πλειάδα στελεχών του κόμματος από όλο τον νομό, ο κ.Παππάς επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τη Βάρδα, όπου συναντήθηκε με πολίτες και με τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γ.Λεντζα, και στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τα στελέχη του Επιμελητηρίου Ηλείας, όπου και συζήτησε μαζί τους την υστέρηση της Ηλείας σε βασικές υποδομές, τις επιπτώσεις του νέου νόμου για τον πτωχευτικό κώδικα και τι μέλλει γενέσθαι με τα δάνεια που έχουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

«Η απάντηση των αρμοδίων υπηρεσιών της ΕΕ είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει κάποιες πρώτες σκέψεις και ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί τους εάν χρειάζεται κάποια αλλαγή το σύννομο της ανακατεύθυνσης του τρόπου υλοποίησης του έργου. Στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο στην Βουλή δεν έχουμε λάβει απαντήσεις. Κάνουμε έκκληση να υπάρξει μια γενναιότητα και μια στροφή προς λύσεις οι οποίες ήταν δοκιμασμένες και υλοποιούμενες.Για μας το θέμα είναι να γίνει ο δρόμος και όχι να γίνονται στείρες αντιπαραθέσεις. Ο λαός της Ηλείας από τέτοια συμπεριφορά δεν θα κερδίσει τίποτα», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Όσον αφορά την οικονομία, τόνισε προς τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας, κ. Νικολούτσο, ότι είναι ευπρόσδεκτος για συζήτηση όλων των προβλημάτων και στηλίτευσε τη ρητορική της κυβέρνηση για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

«Τα χρηματοδοτικά εργαλεία αποκλείουν πολλές επιχειρήσεις γιατί τις θεωρούν αφερέγγυες, χαρακτηρίζοντας τις ζόμπι. Σε αυτές τις επιχειρήσεις υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά αντιπροσωπεύοντας το 85% της απασχόλησης. Το μόνο μέτρο που λειτούργησε στοιχειωδώς είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για κρατικά δάνεια», ανέφερε.

Ο κ. Καλαματιανός πως «Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας δεν αποτελεί 2η ευκαιρία. Τελειώνει το ζήτημα της προστασίας της 1ης κατοικίας οριστικά. Χάνεται κάθε ευκαιρία αφού ακόμα και κάποιος που έχει άνω των 7.000 ευρώ εισόδημα μπορεί να χάσει το σπίτι του» και σχολίασε τη ρύθμιση για τα «πυροδάνεια», λέγοντα ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ρύθμισε το  πρόβλημα με την εγκύκλιο Χουλιαράκη το 2018, η νέα κυβέρνηση δεν άσκησε πίεση στις τράπεζες για την εφαρμογή της.

Επαφές με τους δήμους Πύργου και Ζαχάρως

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παππάς επισκέφθηκε τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην Πατρών-Πύργου αλλά και για τα πανεπιστημακά τμήματα του Πύργου, τη Μουσειολογία και το ΤΕΦΑΑ.

Ακολούθησε επίσκεψη στα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή Νίκο Λευκαδίτη για την πορεία των έργων αναβάθμισης που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον δήμαρχο Ζαχάρως, Κώστα Αλεξανδρόπουλο, στο πνευματικό κέντρο της πόλης, όπου και συζητήθηκε εκτενώς το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος