FOLLOW US: facebook twitter

Κυριάκος Αναμουρλίδης: «Μέτρησε η εμπειρία»

Ημερομηνία: 04-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο 28χρονος αμυντικός του Α.Ο. Ξενοφών μίλησε για την κατάκτηση του τίτλου

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Κυριάκος Αναμουρλίδης ήταν από τους παίκτες «κλειδιά» της φετινής ομάδας του Α.Ο. Ξενοφών. Και δεν μιλάμε για απλό κλειδί αλλά… πασπαρτού! Ο 28χρονος αμυντικός, εκ Γαστούνης ορμώμενος αλλά «πολιτογραφημένος» Κρεστεναίος τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι από τους λίγους παίκτες στην Ηλεία που μπορεί να καλύψει πολλές θέσεις στο γήπεδο και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Αναμουρλίδης παίζει στην άμυνα, αριστερό μπακ κυρίως, αλλά με την ίδια ευκολία στόπερ και δεξί μπακ. Το… κατέχει όμως το τόπι, έχει καλή ντρίμπλα και καλή μεταβίβαση, και φέτος, όταν ερχόταν η ανάγκη, ανέβαινε στα χαφ, ως 6άρι, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης 8άρι και δεξί χαφ! Κάτι τέτοιο άλλωστε έγινε και στο ντέρμπι τίτλου στο Λαντζόι. Στο 75ο λεπτό, ο Νίκος Αντωνόπουλος, τη στιγμή που πέρναγε στο ματς ο Ηλιόπουλος στη θέση του Π. Κουτσογιαννάκη, φώναξε στον Αναμουρλίδη «Κυριάκο, πας 6άρι». Η συνέχεια είναι γνωστή. Στο 81΄ ο Αναμουρλίδης, προωθήθηκε στην εκτέλεση του πλαγίου άουτ του Γαλανόπουλου, από δικό του σουτ  η μπάλα έφτασε  στον Πάρη Κωνσταντόπουλο και από αυτόν στα δίχτυα του Κουρλού για το 0-1 και την κατάκτηση του τίτλου.

Δυο εβδομάδες νωρίτερα, είχε γίνει κάτι παρόμοιο στο Επιτάλιο. Ο Αναμουρλίδης στο β΄ ημίχρονο από το αριστερό άκρο της άμυνας ανέβηκε  στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στο 68΄ σκόραρε, ισοφαρίζοντας 1-1 και δίνοντας το έναυσμα για την ανατροπή (τελικό 1-2).

«Παίκτες με περισσότερες παραστάσεις»

Με αφορμή, λοιπόν, την πολύτιμη συνεισφορά του Αναμουρλίδη στην κατάκτηση του τίτλου, ζητήσαμε να μας πει αρχικά τι μέτρησε περισσότερο στα πλέι-οφ εν συγκρίσει με τον Ενιπέα: «Άποψή μου είναι πως μέτρησε η εμπειρία στα πλέι-οφ. Οι παίκτες του Α.Ο. Ξενοφών έχουν περισσότερες παραστάσεις σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου, ενώ η ομάδα του Ενιπέα, η οποία είναι πολύ καλή,  είναι πιο νεανική και όχι με τόση εμπειρία σε κρίσιμα παιχνίδια. Ο  Ντέγιαν, ο Κολόκας, ο Κουτρουμπής και άλλοι συμπαίκτες μου, έχουν πολλές παραστάσεις από κρίσιμα παιχνίδια και από ομάδες που έχουν μάθει να πιέζουν και να έχουν απαιτήσεις.  Επιπλέον,  ο Ξενοφών έχει περισσότερους παίκτες  που μπορούν να ανταποκριθούν σε αρκετές θέσεις. Αυτό δίνει την ευκολία στον προπονητή να  προσαρμόζει το παιχνίδι ανάλογα τον αντίπαλο και την εξέλιξη του εκάστοτε αγώνα».

Στην ερώτηση τι άλλαξε στην ομάδα το τελευταίο δίμηνο και πήγε «τρένο» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο 28χρονος πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής, απάντησε: «Δεν άλλαξε κάτι στην προπόνηση. Απλά, όταν ήρθαν τα κρίσιμα παιχνίδια η ομάδα λειτούργησε καλύτερα. Βγήκε στο γήπεδο η δουλειά που κάναμε από το ξεκίνημα της σεζόν. Παράλληλα, ήρθαν και κάποιες μεγάλες νίκες, όπως με τον Ενιπέα και τον ΠΑΟ Βάρδας στο Κύπελλο και η αυτοπεποίθησή μας ανέβηκε κατακόρυφα».

Τέλος, τον ρωτήσαμε αν τελικά θεωρεί πως ο Ξενοφών, εφόσον δεν έχασε σε κανένα ματς από τον Ενιπέα φέτος, διέθετε την καλύτερη ομάδα ή αν είναι ισοδύναμος με τον Ενιπέα.  Ο Αναμουρλίδης, μας είπε: «Τον Ενιπέα τον θεωρώ ισοδύναμο με μας καθώς κάθε παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Κάναμε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα μεταξύ μας παιχνίδια και αυτός ο απολογισμός δείχνει πως απόλυτα άξια κατακτήσαμε τον τίτλο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος