FOLLOW US: facebook twitter

Κύπελλο Ηλείας MARKET IN: Βλέπει τελικό ο ΠΑΟΒ

Ημερομηνία: 05-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Νίκησε 4-1 τον Αλφειό στον πρώτο ημιτελικό στο «Γρ. Καλάκος»

 

Ο ΠΑΟ Βάρδας νίκησε χθες 4-1 τον Αλφειό Επιταλίου στο «Γρ. Καλάκος», στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ηλείας και είναι με το ένα πόδι στον τελικό της διοργάνωσης. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στο Επιτάλιο και η ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς, μετά το χθεσινό σκορ, μόνο με… θαύμα θα μείνει εκτός τελικού!  Η ομάδα της Βάρδας όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει σε τελικό μετά από 7 χρόνια καθώς το 2013 είχε φτάσει τελευταία φορά και είχε ηττηθεί από τον Π.Φ.Ο. Πανόπουλου με 1-0.

Ο Αλφειός ήταν καλός, πάλεψε, είχε φάσεις στο α΄ ημίχρονο, ισοφάρισε κιόλας νωρίς, στο 16ο λεπτό, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα του ΠΑΟΒ.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΒ μπήκε δυνατά για να καθαρίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το ματς και στο 4΄ το κοντινό πλασέ του Γούρμου, απέκρουσε ο Τσάμπρας με τα πόδια. Στο 7΄ ήρθε το πρώτο γκολ με πλασέ του Βαζ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Αλφειός αντέδρασε άμεσα. Και αφού στο 13΄ η κεφαλιά του Μάζη από εκτέλεση φάουλ του Νικολόπουλου πέρασε άουτ, στο 16΄ ήρθε η ισοφάριση. Ο Αγριδιώτης  έβγαλε κάθετα στον Τριανταφύλλη, που με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πλέον παρά να πιέσουν καθώς το εκτός έδρας γκολ του Αλφειού δεν ήταν και η καλύτερη εξέλιξη γι’ αυτούς και στο 30΄ από ατομική προσπάθεια και ασίστ του Σαμπανέι στον Γούρμο, εκείνος πλάσαρε αλλά απέκρουσε ο Τσάμπρας. Δύο λεπτά μετά από κόρνερ του Σαμπανέι, η κεφαλιά του Νικολακόπουλου έφυγε άουτ και στο 34΄ έγινε το 2-1. Από δεξιά ο Αγουρίδης γύρισε παράλληλα για τον Γούρμο και αυτός από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 37′ μάλιστα έγινε και το 3-1 και ο ΠΑΟΒ πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Ο Βαζ έκλεψε τη μπάλα, σέντραρε προς τον Ντόμα και αυτός από κοντά με κεφαλιά δεν λάθεψε. Στο 40΄ το σουτ του Σαμπανέι δεν είχε ευτυχή κατάληξη και το 3-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΒ ήλεγξε τον αγώνα και έχοντας περισσότερες δυνάμειςν άρχισε να απειλεί ξανά την αντίπαλη εστία από το 70΄ και μετά. Στο 72′ από γύρισμα του Θεοφιλόπουλου, ο Βαζ από καλή θέση μέσα στην περιοχή, σούταρε άουτ και στο 74′ το πλασέ του Θεοφιλόπουλου, απέκρουσε ο Τσάμπρας και νέο σουτ του Γούρμου, έδιωξε ο Μανέτας πάνω στη γραμμή. Στο 77΄ ο Ντόμας έβγαλε κάθετα στον Γούρμο, που πλάσαρε σε τετ-α-τετ με τον Τσάμπρα, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ του Αλφειού απέκρουσε σωτήρια.

Στο 79΄ κοντινό πλασέ του Βαζ δεν βρήκε στόχο και στο 82΄ ο Χριστόπουλος έπαιξε το ένα-δυο με τον Νικολόπουλο, έγινε ξανά αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ νίκησε τον Τσάμπρα. Το 4-1 έφερε τον ΠΑΟΒ με το… ενάμισι πόδι στον τελικό του Κυπέλλου Ηλείας.

Καλύτεροι από τη Βάρδα οι Βαζ, Ντόμας, Χριστόπουλος, Γούρμος και  Νικολακόπουλος, ενώ από τον Αλφειό ξεχώρισαν οι Τριανταφύλλης, Κωτσάκης, Τσάμπρας.

ΠΑΟ Βάρδας: Λαδάς, Λιόσης, Χριστόπουλος, Νικολόπουλος, Μακρής (39′ Θεοφιλόπουλος), Νικολακόπουλος, Αγουρίδης, Ντόμας, Βαζ (85′ Κάρδαρης), Σαμπανέι, Γούρμος (89′ Πέρδικας).

Αλφειός: Τσάμπρας, Δρογγίτης (85′ Πεσκελίδης), Αβραμόπουλος, Μανέτας, Κωτσάκης, Τεκερλέκης (66′ Καλαντζής), Μάζης, Τζουβάνι, Τριανταφύλλης, Νικολόπουλος (75′ Πρίφτης), Αγριδιώτης.

*Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι Αίας Γαστούνης-Δόξα Ν.Μανολάδας και το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στη Γαστούνη και ο επαναληπτικός την 1η Απριλίου στη Ν.Μανολάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος