FOLLOW US: facebook twitter

Κύπελλο Ελλάδας: Το πλάνο της νέας σεζόν – Κόντρα σε επίσης Κυπελλούχους ΕΠΣ ο Ξενοφών στις δύο πρώτες Φάσεις

Ημερομηνία: 13-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το πλάνο του Κυπέλλου Ελλάδας για τη νέα σεζόν θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως η συμμετοχή των Κυπελλούχων των ΕΠΣ, η κατάργηση της Φάσης των ομίλων και η συμμετοχή των ομάδων που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη φάση των «32».

Ο Κυπελλούχος Ηλείας, Α.Ο. Ξενοφών, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στις δύο πρώτες Φάσεις ερασιτεχνικές ομάδες, δηλαδή επίσης Κυπελλούχους  ΕΠΣ, ενώ από την 3η Φάση θα μπουν οι ομάδες της Football League.

 

Το πλάνο του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-20

 

1η Φάση

Συμμετοχή μόνο των Κυπελλούχων των ΕΠΣ. 47 ομάδες, που δημιουργούν 23 ζευγάρια και 1 ομάδα περνάει «μπάι». Προκρίνονται 24 ομάδες στη 2η φάση

 

2η Φάση

Συμμετοχή 24 Κυπελλούχων ΕΠΣ. 12 ζευγάρια, από τα οποία προκρίνονται 12 ομάδες στην 3η φάση

 

3η Φάση

Συμμετοχή 12 Κυπελλούχων ΕΠΣ, συν 14 ομάδων της FootballLeague (τρίτη κατηγορία). Δημιουργούνται 13 ζευγάρια, από τα οποία προκρίνονται συνολικά 13 ομάδες στην 4η φάση

 

4η Φάση

Συμμετοχή των 13 «νικητών» της 3ης φάσης συν τις 12 ομάδες της Super League 2. Δημιουργούνται 12 ζευγάρια και μία ομάδα περνάει «μπάι». Προκρίνονται συνολικά 13 ομάδες στην 5η φάση.

 

5η Φάση

Συμμετοχή των 13 ομάδων που προκρίθηκαν απ’ την 4η φάση, συν των 9 (που δεν θα παίξουν στην  Ευρώπη) ομάδων της Super League. Δημιουργούνται 11 ζευγάρια, απ’ τα οποία προκρίνονται 11 ομάδες στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

 

6η Φάση («16»)

Συμμετοχή των 11 ομάδων που προκρίθηκαν απ’ την 5ηφάση, συν των 5 «Ευρωπαίων» της περσινής Λίγκας (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης). Δημιουργούνται 8 ζευγάρια, απ’ τα οποία προκρίνονται 8 ομάδες στα προημιτελικά του θεσμού.

 

7η Φάση (Προημιτελικά)

Κλήρωση των 8 ομάδων που προκρίθηκαν απ’ την 6η φάση. Δημιουργία 4 ζευγαριών, απ’ τα οποία θα προκύψουν οι 4 ομάδες των ημιτελικών, μέσα από διπλούς αγώνες.

 

8η Φάση (Ημιτελικά)

Κλήρωση των 4 ομάδων που προκρίθηκαν απ’ τους προημιτελικούς. Δημιουργία 2 ζευγαριών, απ’ τα οποία θα προκύψουν οι δύο φιναλίστ του τελικού, μέσα από διπλούς αγώνες.

 

23 Μαΐου 2020: Τελικός Κυπέλλου

 

Να σημειωθεί πως μέχρι και τους «16» όλα τα παιχνίδια θα είναι μονά, ενώ ως την 4η φάση οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα του πιο «αδύναμου» (βάσει κατηγορίας) συλλόγου. Στην 5η και 6η Φάση, τα ματς θα γίνονται στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη, ενώ οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες θα είναι διπλοί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος