FOLLOW US: facebook twitter

Κύπελλο Ελλάδας: Ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης

Ημερομηνία: 02-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Από την 1η Φάση ξεκινούν οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής

Η Ε.Π.Ο. ανάρτησε την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2021-2022, με τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής να ξεκινούν από την 1η φάση του θεσμού. Την περίοδο 2020-2021 λόγω της πανδημίας Covid 19 δεν διεξήχθη η διοργάνωση Κυπέλλου των ΕΠΣ, με αποτέλεσμα την μη ανάδειξη των Κυπελλούχων ομάδων. Ως εκ τούτου την θέση τους για την περίοδο 2021-2022 καταλαμβάνουν οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής και τόσο ο ΠΑΟ Βάρδας όσο και ο Αίας Γαστούνης δήλωσαν συμμετοχή και θα πάρουν μέρος.

Η συμμετοχή στη διοργάνωση είναι υποχρεωτική (300 ευρώ το κόστος του παραβόλου) και 300 ευρώ είναι και το πρόστιμο για όποια ομάδα δεν συμμετάσχει.

Η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών στην 20άδα για τις ομάδες της Super League, Super League 2 και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική, από την 1η Φάση μέχρι και τον Τελικό, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλωμένων ποδοσφαιριστών. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 01.01.2001 και εντεύθεν.

Στην 1η φάση θα λάβουν μέρος οι 82 ομάδες της Γ΄ Εθνικής. Μετά από κλήρωση 14 ομάδες θα προκριθούν άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 68, αφού κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν 34 ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκύψουν 34 νικήτριες ομάδες. Σε αυτές θα προστεθούν οι 14 άνευ αγώνα και στην 2η Φάση θα πάρουν μέρος 48 ομάδες, ώστε να συνεχίσουν 24.

Στην 3η Φάση θα συμμετέχουν οι 24 νικήτριες ομάδες της 2ης Φάσης και οι 32 ομάδες της Super League 2. Σύνολο ομάδων 56. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 28 ζευγάρια και θα προκύψουν 28 νικήτριες ομάδες μετά από μονούς αγώνες. Γηπεδούχος ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με ομάδα της Γ΄ Εθνικής τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής.

Στην 4η Φάση συμμετέχουν οι 28 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 14 ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με ομάδα της Γ΄ Εθνικής τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής.

Στην 5η Φάση συμμετέχουν οι 14 νικήτριες ομάδες της 4ης Φάσης  και οι 10 ομάδες της Super League (εξαιρούνται οι ομάδες ΑΕΚ – ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ). Σύνολο 24 ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 12 ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία.

Στην 6η Φάση συμμετέχουν οι 12 ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η Φάση και οι 4 ομάδες του πρωταθλήματος Super League (ΑΕΚ – ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ ). Σύνολο 16 ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 8 ζευγάρια. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη και οι αγώνες είναι διπλοί.

Μετά από την κλήρωση των ομάδων που συμμετέχουν στην 6η Φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η Φάση (Προημιτελική) και 8η Φάση ( Ημιτελική ) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του Τελικού. Όλοι οι αγώνες είναι διπλοί. Το σύστημα κλήρωσης των επόμενων φάσεων θα ανακοινωθεί με νέο έγγραφο της Επιτροπής Διοργανώσεων. Στην 6η, 7η και 8η Φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού είναι η 21/05/2022 και ο Τελικός θα διεξαχθεί στο O.A.K.A..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος