FOLLOW US: facebook twitter

Κύπελλο Ελλάδας: Αγώνες με ομάδες της SL1 και SL2-Απίθανο πλέον να αγωνιστεί ο ΠΑΟΒ στη διοργάνωση

Ημερομηνία: 23-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η προοπτική να πραγματοποιηθεί το Κύπελλο Ελλάδος με τις ομάδες της SL1 και της SL2, συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που έγινε ανάμεσα στην Ε.Π.Ο. και αντιπροσωπείες των δύο κατηγοριών.

Το αρχικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας αναφορικά με το Κύπελλο είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, καθώς οδεύουμε προς τον Δεκέμβριο κι έχουν γίνει οι αγώνες μόνο της Α΄ Φάσης με τους Κυπελλούχους των ΕΠΣ (o ΠΑΟ Βάρδας δεν πρόλαβε να αγωνιστεί κόντρα στον Α.Ο. Διαβολιτσίου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στη μεσσηνιακή ομάδα), ενώ με βάση την ισχύουσα κατάσταση, είναι αδύνατον να γίνει τέλεση σε ομίλους.

Το χρονοδιάγραμμα της Γ΄ Φάσης του Κυπέλλου έχει ξεπεραστεί, καθώς πρόβλεψή του ήταν η είσοδος των ομάδων της Football League στις 18 Νοεμβρίου κι έτσι το ενδεχόμενο να αγωνιστούν στο Κύπελλο οι ομάδες της Football League δείχνει να απομακρύνεται. Ως εκ τούτου το σενάριο που προκρίνεται αυτή τη στιγμή είναι αυτό που περιλαμβάνει την συμμετοχή ομάδων από την Super League 1 και την Super League 2 για την διεξαγωγή της διοργάνωσης, με τους αγώνες να ξεκινούν στα μέσα Δεκεμβρίου, αν βέβαια αρθεί το lockdown.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να λάβει χώρα διοικητικό συμβούλιο στις δύο κατηγορίες ώστε να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, ενώ αναμένονται και αντιδράσεις από τις ομάδες της Football League, οι οποίες λόγω της μη συμμετοχής τους αναμένεται να έχουν οικονομικές απώλειες.

M. Γαβριηλίδης: «Οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν»

Εξάλλου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης, τόνισε σε δηλώσεις του στο Metropolis 95.5 FM, πως οι ερασιτεχνικές ομάδες του Κυπέλλου δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στο θεσμό και ότι το πρωτάθλημα της Super League 2 πρέπει να ξεκινήσει στο τέλος του μήνα και το Κύπελλο στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο Μάνος Γαβριηλίδης είπε χαρακτηριστικά: «Στόχος μας ήταν να δούμε ποιες ομάδες μπορούν να συμμετέχουν. Κατέληξαν οι τρεις Πρόεδροι να κάνουν το καλύτερο για να αρχίσει μια ή και οι δύο από τις άλλες κατηγορίες, δηλαδή τη Super League 2 και τη Football League. Θα έλεγα να ξεκινήσουμε το Κύπελλο από την τέταρτη φάση και μετά.

Με επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο, δηλαδή. Οι ερασιτεχνικές ομάδες, με μεγάλη μου απογοήτευση, δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν. Πότε θα ξεκινήσουν, πότε θα είναι έτοιμες. Θα μπορέσει τουλάχιστον η Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα ώστε να είναι έτοιμοι γύρω στις 15 να συμμετέχουν στο Κύπελλο. Ο τελικός θα είναι στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, όπως ήταν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος