FOLLOW US: facebook twitter

Κυνηγόσκυλα: Σύντροφοι ναι, …εργαλεία όχι!

Ημερομηνία: 16-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Είναι εργαλείο ο κυνηγετικός σκύλος; Ασφαλώς και όχι! Πρώτα και πάνω  από όλα είναι σύντροφος. Σύντροφος στο κυνήγι και στο σπίτι. Είναι ο φίλος και σύντροφος όλης της οικογένειας του κυνηγού.  Δεν αξίζει σε κανένα σέττερ, επανιέλ, ελληνικό ιχνηλάτη, γκέκα ή γιούρα ο υποτιμητικός χαρακτηρισμός “εργαλείο”.

-Ναι μπορεί σε μια συζήτηση να τον χαρακτηρίζουμε αυτάρεσκα ως “εργαλείο” αλλά ως εκεί και ασφαλώς  όχι με την έννοια του …κατσαβιδιού ή του δράπανου, αλλά με την έννοια του λαϊκού αποφθέγματος “τον μάστορα τον κάνουν τα εργαλεία” όπως λέει ο λαός για τους  καλούς επαγγελματίες….

-Σύντροφος και φίλος λοιπόν ο κυνηγετικός σκύλος για όλη την οικογένεια και όχι ένα εργαλείο που αλυσοδένεται σε κάποιο βαρέλι και ζει με ένα ξεροκόμματο μέσα στο …σκατό μέχρι να ξαναχρησιμοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ας μην παρεξηγιούνται λοιπόν όσοι δέχονται κριτική για την σχέση με τα …εργαλεία τους αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει. Τα  οθωμανικά κατάλοιπα έχουν (πρέπει) ξεπεραστεί και δεν είναι πλέον αμαρτία να ταΐζεις τον σκύλο σου, να τον έχεις υγιή, καθαρό, να τον σεβεσαι και κυρίως να τον αγγίζεις και να τον χαϊδεύεις…

Και ας μην ξεχνάμε κυνηγός είναι ο “άγων” τον “κύνα” και όχι ο μάστορες που κατέχει συλλογή εξαίρετων εργαλείων όπως της συγκεκριμένης μάρκας!

Πηγή: Kynoclab.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος