FOLLOW US: facebook twitter

Κύμα καταλήψεων στα σχολεία για τη χρήση μάσκας: Δέκα Γυμνάσια και Λύκεια της Ηλείας κλειστά διεκδικώντας ολιγομελή τμήματα

Ημερομηνία: 22-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα
-Κάλεσμα από Δ/ντή Β/Θμιας Εκπαίδευσης να επιστρέψουν στις τάξεις

Υπό κατάληψη τελούν από χθες, τουλάχιστον δέκα σχολεία στην Ηλεία με τους μαθητές να αντιδρούν στη χρήση μάσκας και να διεκδικούν διαφορετικά μέτρα προφύλαξης με βασικό τα ολιγομελή τμήματα για την τήρηση των αποστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κατάληψη που είχε ξεκινήσει το 4ο Γυμνάσιο Πύργου την προηγούμενη εβδομάδα, από χθες όλα τα Γυμνάσια του Πύργου ακολούθησαν και είναι κλειστά όπως επίσης και το Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας.

Υπό κατάληψη είναι από χθες όμως και το 1ο και 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου, το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου καθώς και το ΓΕΛ Βάρδας.

Κάλεσμα στους μαθητές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη απεύθυνε χθες ο Δ/ντής Β/Θμιας Εκπαίδευσης να επιστρέψουν στα μαθήματα τους.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος με δηλώσεις του, αναφέρθηκε στις καταλήψεις τονίζοντάς ότι βασικό αίτημα των παιδιών ήταν η μη χρήση μάσκας στις τάξεις, τονίζοντας ότι κατανοεί την αγωνία και τον προβληματισμό τους και είναι δίπλα τους. “Τους κατανοώ, όμως το να ζητούν να μπουν στην τάξη χωρίς μάσκα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και για τους ίδιους και για τους δίπλα τους. Για αυτό, τους καλώ να μπουν στις τάξεις με τις μάσκες, να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό όλοιμαζί και να κάνουμε τα σχολεία μας ασφαλή. Καλώ ξανά όλους τους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία τους και να συνεχίσουν τα μαθήματα τους”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος