FOLLOW US: facebook twitter

«Σεβντάβα» η μελωδία της σιωπής»: Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα της Ηλείας εκπαιδευτικού Αικατερίνης Σκυλλάκου

Ημερομηνία: 15-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μετά από δύο  εξαίρετες ποιητικές συλλογές που αγαπήθηκαν πολύ από το αναγνωστικό κοινό , το “ Orelia, κοίτα ψηλά”  και το ¨Αρσινόη, ζήσε με πάθος”, η Ηλεία εκπαιδευτικός Αικατερίνη ΣΚυλλάκου εξέδωσε το τρίτο της βιβλίο το οποίο μάλιστα κυκλοφόρησε εν μέσω καραντίνας από τον εκδοτικό οίκο ΙΑΜΒΟΣ, αλλάζοντας ρότα. Έτσι από την ποίηση, η Αικατερίνη Σκυλλάκου επανέρχεται δυναμικά στο χώρο των Γραμμάτων με το πρώτο της  μυθιστόρημα με τίτλο “Σεβντάβα” η μελωδία της σιωπής”!

Το βιβλίο κάνει μια “βουτιά” στον κόσμο και την ζωή των ρομά τσιγγάνων, που δεν υποτάσσονται, που αγαπούν με πάθος, που ζουν με πάθος , με κεντρική ηρωϊδα μια δασκάλα, την Σουκάρ που ζει έναν πλατωνικό έρωτα με έναν 17χρονο τσιγγάνο που ποτέ όμως δεν ολοκληρώνεται!

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της η συγγραφέας δανείζεται ένα απόσπασμα   από το βιβλίο Gypsy Τσαμαν Λαλ  που γράφει “Οι Τσιγγανοι_Ρομ_ είναι ένα σύμβολο των φιλοδοξιών μας και δεν το γνωρίζουμε. Μας δείχνουν τη θέληση για ελευθερία , την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον, τη δυνατή επιθυμία για αλλαγή και ταξίδια. Ο Τσιγγάνος είναι ο ταξιδιώτης που οι ποιητές και οι λάτρεις του ανέμου εξυμνούν. Αυτός κάνει ο,τι εμείς ονειρευόμαστε.

Το να προσπαθείς να περιορίσεις και να υποτάξεις τους Τσιγγάνους είναι σαν να πολεμάς ενάντια στο ένστικτο, σαν να προσπαθείς να αποκοψεις την ανθρωπότητα από την πιο αυθεντική κινητήρια δύναμη της ..”

Και σε αυτό το βιβλίο όπως και στις ποιητικές της συλλογές, η συγγραφέας ξεδιπλώνει  την ιστορία της με λυρισμό και με την ιδιαίτερη πλοκή των λέξεων που αγαπήσαμε στα ποιήματά της και μας υπόσχεται ένα υπέροχο ταξίδι…

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του lockdown, το νέο βιβλίο της Αικατερίνης ΣΚυλλάκου διατίθεται προς το παρόν από τον εκδοτικό οίκο ΙΑΜΒΟΣ  ( Αγησίλαος Καλαμαράς τηλ 6977482946) με τηλεφωνική παραγγελία και όταν ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία θα μπορείτε να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο Κορκολής στον Πύργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος