FOLLOW US: facebook twitter

Πες μας, παππού… Πώς γεννιούνται τα άστρα: Κυκλοφόρησε χθες το δεύτερο παιδικό βιβλίο του αστροφυσικού Δ. Σιμόπουλου

Ημερομηνία: 13-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μετά την επιτυχία του πρώτου του παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου γνώσεων «Πες μας παππού… Πώς πήγαμε στο φεγγάρι», που αγαπήθηκε από χιλιάδες παιδιά αλλά και μεγάλους, ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος (Επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου) συνέγραψε και ένα δεύτερο παιδικό βιβλίο που κυκλοφόρησε χθες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με τίτλο “Πες μου Παππού πως γεννιούνται τ’ άστρα: Ταξίδι στη ζωή των άστρων” .

Στο πρώτο του παιδικό βιβλίο ο Διονύσης Σιμόπουλος ταξίδεψε τους μικρούς του φίλους στον δρόμο για την κατάκτηση του διαστήματος από τον άνθρωπο, την εξέλιξη των πτητικών μηχανών, τις διαστημικές αποστολές, τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη, την ομορφιά του φυσικού δορυφόρου της Γης και τον μελλοντικό αποικισμό του. Στο νέο του αυτό βιβλίο το εντυπωσιακό ταξίδι συνεχίζεται στον κόσμο του Σύμπαντος και των άστρων κι όπως ο ίδιος λέει περιχαρής «το δεύτερο παιδικό βιβλίο μου με τίτλο “Πες μου Παππού πως γεννιούνται τ’ άστρα: Ταξίδι στη ζωή των άστρων” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι καλύτερο ακόμη κι από το πρώτο χάρη στην παιδαγωγική προσαρμογή των κειμένων από την Μαρία Γονιδάκη και την εικονογράφηση της Ουρανίας Λυμπεροπούλου. Ελπίζω να το αγαπήσουν κι αυτό οι μικροί μου φίλοι.».

Πρόκειται λοιπόν για ένα απολαυστικό βιβλίο γνώσεων και δραστηριοτήτων για να γνωρίσει κάθε παιδί τον μαγικό κόσμο των άστρων μέσα από μια συναρπαστική αφήγηση από τον  αγαπημένο δάσκαλο της Αστρονομίας.

Γιατί λάμπουν τα άστρα; Πώς γεννιούνται; Υπάρχουν για πάντα;

Έχουν όλα το ίδιο χρώμα; Ποιο είναι το πιο κοντινό μας άστρο;

Τι είναι η Μαύρη Τρύπα και οι εκρήξεις σουπερνόβα;

Ανακάλυψε τα μυστικά του διαστήματος και απόλαυσε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των άστρων! Γνώρισε τα σημαντικότερα σύγχρονα τηλεσκόπια στην Ελλάδα και τον κόσμο και ενημερώσου για τα μελλοντικά αστεροσκοπεία.

Ταξίδεψε στα νεφελώματα (τα αστρικά βρεφοκομεία) και παρακολούθησε όλη τη διαδικασία της γέννησης των άστρων αλλά και την εξέλιξή τους μέχρι τον θάνατο.

Θαύμασε τα πολλαπλά άστρα, τα αστρικά σμήνη και μάθε για τον Ήλιο, το δικό μας αστέρι, και τον κύκλο ζωής του.

Στο Παράρτημα του βιβλίου οι μικροί αναγνώστες θα βρουν  χρήσιμες πληροφορίες για τη δομή της ύλης, καθώς και ευχάριστα εκπαιδευτικά παιχνίδια! Με πλούσιο εικονογραφικό υλικό και πρόσθετα στοιχεία (φωτογραφίες και βίντεο) σε qr codes.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος