FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Εμπαιγμός και προσβολή για όλους τους Ηλείους η συμπεριφορά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας”

Ημερομηνία: 21-05-2021 | Συντάκτης:

Παρά την πρόταση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης στη συνάντηση των φορέων του νομού με την Υπουργό Παιδείας κ.Κεραμέως, για απεμπλοκή από το αδιέξοδο που δημιούργησαν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την κατάργηση των τμημάτων Μουσειολογίας και Γεωπονίας στην Ηλεία,  η κυβέρνηση με προκλητικό τρόπο επέλεξε να συνεχίσει τον εμπαιγμό των φορέων αλλά και των πολιτών της Ηλείας.

Ως αντισταθμιστικό μέτρο, η μεν κ.Κεραμέως πρότεινε τη δημιουργία ΙΕΚ ενώ ο κ.Συρίγος μίλησε για πιθανή μελλοντική δημιουργία μεταπτυχιακού με έδρα την Αρχαία Ολυμπία.

Σε δήλωση του ο κ.Κατρίνης τονίζει:

‘’ Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, εκτελεί ‘’συμβόλαιο’’ εις βάρος της Ηλείας, εκτελεί τις εντολές που έχει πάρει από το ‘’επιτελικό κράτος’’ του Μαξίμου. Από 2 ή 3 ανθρώπους που κυβερνούν τη χώρα με καθεστωτική νοοτροπία και παίρνουν μονομερείς αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών και την αναπτυξιακή προοπτική περιφερειών και νομών.

Αυτοί αποφάσισαν να εξαφανίσουν την Ηλεία από το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αυτοί αποφάσισαν ότι μπορεί να ενταχθεί το έργο του ΒΟΑΚ στην Κρήτη στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά ο δρόμος ‘’Πάτρα-Πύργος’’ μπορεί να περιμένει.

Υποσχέσεις για δημιουργία ΙΕΚ ή  για μελλοντική δημιουργία μεταπτυχιακών τμημάτων στην Ηλεία ( ασκήσεις κυριολεκτικά επί χάρτου για αϋλες και ανύπαρκτες δομές, γιατί αυτό ουσιαστικά θα είναι ) δεν απευθύνονται σε ισότιμους πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση έκανε ένα μεγάλο λάθος. Πίστεψε ότι η εξαφάνιση της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη θα περνούσε χωρίς αντιδράσεις.

Θα διαπιστώσει ότι έκανε λάθος στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Η απάντηση των πολιτών της Ηλείας πρέπει και θα είναι ηχηρή.’’

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Κατρίνης, τόσο στη συνάντηση των φορέων της Ηλείας με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ.Γεννηματά όσο και στη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση, ζητώντας:

-Να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

-Να προσδιοριστεί αριθμός εισακτέων φοιτητών και να επανενταχθούν τα δύο τμήματα της Ηλείας στο μηχανογραφικό

-Η όποια απόφαση ληφθεί, πρέπει να έχει ως προϋπόθεση μια συνολική αξιολόγηση για τις πανεπιστημιακές σχολές σε όλη τη χώρα, με αντικειμενικά, ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια.

Παράλληλα ο Βουλευτής Ηλείας πρότεινε να υιοθετηθεί η πρόταση που έχει κατατεθεί για τη δημιουργία Σχολής Πολιτισμικών Σπουδών στο νομό, με τμήματα και αντικείμενα γνωστικών σπουδών που θα συνδέονται με το ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος