FOLLOW US: facebook twitter

Κτηματολόγιο: Τελευταία ευκαιρία πριν τα πρόστιμα

Ημερομηνία: 20-09-2019 | Συντάκτης:

Οριστικό τέλος μπαίνει στις παρατάσεις για την υποβολή δήλωσης στο Κτηματολόγιο. Μετά το πέρας της άτυπης τελευταίας προθεσμίας, θα επιβάλλονται πρόστιμα από 50 ευρώ έως 1.500 ευρώ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, τονίζει  ότι όσες δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν περιοχές, στις οποίες είχε παρέλθει ο προβλεπόμενος χρόνος των 3 + 3 μηνών, θα είναι οριστικά οι τελευταίες.

Ωστόσο μετά τη λήξη και αυτής της περιόδου οι ιδιοκτήτες θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα, τα οποία αρχικώς δε θα είναι τσουχτερά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αλλά στη συνέχεια θα κλιμακώνονται  ανάλογα με το χρόνο καθυστέρησης.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ορίζει η ήδη υφιστάμενη νομοθεσία, τα πρόστιμα δεν μπορούν να είναι μικρότερα των 50 ευρώ και υψηλότερα των 1.500 ευρώ. 

Επιείκεια για όσους έχουν αντικειμενικές δυσκολίες

Παράθυρο φαίνεται ότι θα αφεθεί, πάντως, για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην υποβολή δήλωσης, καθώς, όπως έχει διαπιστωθεί από τη μέχρι τώρα πορεία των δηλώσεων, υπάρχουν σοβαρά εμπόδια ειδικά στον εντοπισμό των γεωτεμαχίων καθώς οι υπό κτηματογράφηση περιοχές ανήκουν γεωγραφικά στο πιο δύσκολο τμήμα της χώρας (ορεινές, νησιωτικές κ.λπ.), ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος