FOLLOW US: facebook twitter

Κτήμα Μερκούρη: Υψηλές βαθμολογίες-διαβατήριο για τις ξένες αγορές!

Ημερομηνία: 19-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Αγροτικά, Νέα
Από το αμερικανικό Robert Parker Wine Advocate που βαθμολόγησε 10 ετικέτες κρασιών του ιστορικού Κτήματος με 90-95 στα 100!

Σε μια εποχή όπου το κρασί όπως και όλα τα ελληνικά προϊόντα, έχουν επηρεαστεί δυσμενώς από την επέλαση του κορονοϊού έχοντας υποστεί τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας κυρίως στη ζήτηση και διακίνηση τους στις ξένες αγορές, έφτασαν υπέροχα νέα για το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι!

Στην πρώτη έκδοση του αμερικανικού Wine Advocate για το 2021 και στα πλαίσια μιας μίνι-κάθετης γευστικής δοκιμής με επιλεγμένες ετικέτες του κτήματος Μερκούρη που πραγματοποίησε ο Mark Squires, συνεργάτης του Robert Parker για την Ελλάδα, τα κρασιά του Κτήματος απέσπασαν εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες! Η «συγκομιδή» βαθμών ήταν εξαιρετική, αφού 10  κρασιά του Κτήματος Μερκούρη, πήραν βαθμολογία 90% και άνω, με κορυφαία την εκλεκτή ποικιλία Χορταις 2004 με βαθμολογία 95 στα 100! Μια βαθμολογία- διαβατήριο για το Κτήμα Μερκούρη στις ξένες αγορές γενικότερα και όχι μόνο στην αγορά των ΗΠΑ, που ικανοποίησε την οικογένεια Κανελλακόπουλου, τους ιδιοκτήτες του Κτήματος Μερκούρη που όπως είναι γνωστό βάζουν πάντα ψηλά τον πήχη, με τα επίσης  υψηλά στάνταρ των εκλεκτών εμφιαλωμένων οίνων τους. Μια τόσο σημαντική κριτική που ισοδυναμεί με παρουσίαση των κρασιών του Κτήματος Μερκούρη σε ένα φημισμένο οινικό περιοδικό, δεν μπορεί παρά να είναι μια επιβεβαίωση των κόπων τους!

Robert Parker: The Wine Advocate
O αμερικανός κριτικός οίνου Mark Squires, συνεργάτης του Robert Parker δοκίμασε και βαθμολόγησε τα κρασιά του Κτήματος Μερκούρη.

Να σημειώσουμε ότι το  Robert Parker’s Wine Advocate είναι μια διμηνιαία δημοσίευση κρασιού με έδρα στις ΗΠΑ και περιλαμβάνει τις συμβουλές των καταναλωτών του διάσημου κριτικού κρασιού Robert M. Parker και της ομάδας του. Οι βαθμολογίες του κρασιού του σε κλίμακα 100 πόντων και το ενημερωτικό δελτίο του The Wine Advocate επηρεάζουν την αγορά κρασιού από την Αμερική και ως  εκ τούτου, είναι πάντα εξαιρετικά σημαντικές οι βαθμολογίες των Ελληνικών κρασιών που εμφανίζονται στο περιοδικό του κορυφαίου Guru των κριτικών οίνου, του Robert Parker.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Οι βαθμολογίες λοιπόν που έδωσε το Robert Parker’s Wine Advocate σε 10 ετικέτες του Κτήματος Μερκούρη, όπου κάθε μια συνοδεύεται και από την ανάλογη κριτική,  είναι οι εξής:

Χόρταις 2004 : 95

Χόρταις 2008 : 94

Χόρταις 2006 : 94

Belvedere 2006 : 93

Belvedere 2016 : 92+

Cava Μερκούρη 2012 : 92

Cava Μερκούρη 2006 : 91

Cava Μερκούρη 2015 : 90

Κτήμα Μερκούρη 2016 : 90

Καλλιστώ 2018 : 90

Τέλος να πούμε ότι υπάρχει και σημείωση από το εν λόγω περιοδικό προς το Κτήμα Μερκούρη όπου αναφέρει ότι « είμαστε ευτυχείς που σας ανακοινώνουμε τα υψηλά σκορ ( βαθμολογίες) των κρασιών σας, που εξετάστηκαν από τον Mark Squires για το Robert Parker Wine Advocate.  

Επίσης  στον πρόλογο της συγκεκριμένης έκδοσης αναφέρεται ότι «Αυτή η εστιασμένη έκθεση έχει μόνο δύο παραγωγούς – Μερκούρη στην Ελλάδα και Τσιάκκας στην Κύπρο. Η ιδέα ήταν να εστιάσουμε σε κάτι περισσότερο από νέες κυκλοφορίες…»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Lebatlokng WINE.ADVOCATE Mercouri Estate Chortais 55/45 Mavrodaphne Korinthiaki From: Greece, Peloponnese Maturity: Early Colour: Red Mercouri Estate SINCE1864 Sweetness: Sweet Type: Sweet Variety: Proprietary Blend 95 Rating 95 vinage 2004, 94 vinage 2008, 94 vntage 2006 94 hasbue This library wine kicks off our this issue. Returningo Û”f ever saw, this fresh, sweet and lively with impressive power. fruit more concentrated giving ta certain raspberr liqueur nuance It's thick, rich and delicious, with quite intense finish in terms fboth power and flavor. It's full-on dessert wine that takes no prisoners. This lets all hang Mark Squires the 2004 vintage"


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος