FOLLOW US: facebook twitter

ΚΤΕΛ Ηλείας: Αυξημένη κίνηση, μηδενικό κέρδος

Ημερομηνία: 22-04-2022 | Συντάκτης:

-Ισχυρή επιθυμία των ετεροδημοτών για Πάσχα στο χωριό αποτυπώνεται στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ηλείας
-«Το κόστος των καυσίμων εξανεμίζει τα όποια οφέλη, δεν αυξήσαμε το εισιτήριο» δηλώνει στην Πρωινή ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης, Φάνης Αναστασόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σφοδρή επιθυμία των ετεροδημοτών για Πάσχα στο χωριό αποτυπώνεται στα πασχαλινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ηλείας, καθώς από χθες παρατηρείται πολύ υψηλή πληρότητα στα υπεραστικά λεωφορεία –κυρίως από Αθήνα- ενώ έχουν προγραμματιστεί και έκτακτα δρομολόγια για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης του ΚΤΕΛ Ηλείας, Φάνης Αναστασόπουλος, από την Κυριακή των Βαΐων έχει διαπιστωθεί ισχυρό ενδιαφέρον των πολιτών για κάθοδο στην Ηλεία.

«Είναι το πρώτο Πάσχα χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας και ο κόσμος δείχνει ότι θέλει να έρθει στην Ηλεία. Υπάρχουν ενδείξεις ανάτασης της μετακίνησης, για αυτό και το ΚΤΕΛ έχει προγραμματίσει και πρόσθετα δρομολόγια από τη Μεγάλη Τετάρτη, για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό Εκτιμούμε ότι από σήμερα (σ.σ. χθες) και μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή οι πληρότητες θα αγγίξουν το 90% και στα προγραμματισμένα και στα έκτακτα δρομολόγια. Σε σχέση με άλλες χρονιές, η διαφορά είναι ότι φέτος δεν έρχονται όλοι μέσα σε μία-δυο ημέρες αλλά οι αφίξεις είναι σταδιακές, καθώς έχουν ξεκινήσει από την Κυριακή των Βαΐων. Είναι εμφανές πως έλειψε ο εορτασμός του Πάσχα στο χωριό τα δύο προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος.

Η ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης, όμως, δεν ισοδυναμεί και με αύξηση των εσόδων για τον οργανισμό του ΚΤΕΛ Ηλείας, αφού το κόστος μετακίνησης των λεωφορείων έχει διπλασιαστεί, συμπιέζοντας το όποιο κέρδος προκύπτει, ενώ η τιμή του εισιτηρίου παραμένει η ίδια.

«Ναι μεν έχουμε ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης περίπου στο 70% του 2019, όμως όλο αυτό το όφελος εξανεμίζεται από την τιμή του πετρελαίου. Το 2019 κόστιζε 0,80 ευρώ το λίτρο, σήμερα το πληρώνουμε 1,60 και 1,70 ευρώ. Άρα το κόστος για τον Οργανισμό είναι διπλάσιο, οπότε πώς να βγει κέρδος; Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς που δεν έχει αυξήσει την τιμή του εισιτηρίου και εξακολουθεί να απορροφά όλο το πρόσθετο κόστος που προκύπτει από τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού. Καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό της Ηλείας που θέλει να κάνει Πάσχα στον τόπο του και μάλιστα σε μια ρευστή και δύσκολη οικονομική συγκυρία», επισήμανε ο Φάνης Αναστασόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος