FOLLOW US: facebook twitter

Κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε Πύργο, Καράτουλα και Λάλα

Ημερομηνία: 10-11-2020 | Συντάκτης:

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός νέων κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και στην Ηλεία γεγονός που προκαλεί αναστάτωση παρότι για την ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού είτε είναι ασυμπτωματικά είτε έχουν εκδηλώσει ήπια συμπτώματα που παραπέμπουν σε αυτά της γριπώδους συνδρομής.

Χθες, αναστάτωση επικράτησε στην ΤΚ Λάλα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο καθώς πολλοί γονείς ενημέρωσαν το Διευθυντή ότι τα παιδιά τους παρουσιάσουν συμπτώματα. Είχε προηγηθεί η επιβεβαίωση κρούσματος σε γονέα, τα παιδιά του οποίου όμως δεν παρακολουθούν τα μαθήματα εδώ και μια εβδομάδα, παραμένοντας σε κατ’ οίκον περιορισμό. Για όλα αυτά ενημερώθηκε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Νίκος Κλάδης και ξεκίνησε περεταίρω αναζήτηση του θέματος προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει ώστε να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας τμήματος ή τμημάτων αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Την ίδια στιγμή, εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Καράτουλα- ο δεύτερος κατά σειρά- βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ενώ και τρείς μαθητές εξετάζεται αν έχουν προσβληθεί από τον Covid-19. Στην περίπτωση αυτή όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά καθώς τα Γυμνάσια έχουν κλείσει και υλοποιείται η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Τέλος, ακόμα ένα θετικό κρούσμα διαγνώστηκε σε λιλιπούτειο μαθητή Παιδικού Σταθμού του Πύργου, ο οποίος φαίνεται πως κόλλησε από τους γονείς του οι οποίοι είχαν διαγνωστεί θετικοί- χωρίς όμως συμπτώματα. Ο παιδικός σταθμός τήρησε άμεσα όλα τα πρωτόκολλα και το τμήμα του παιδιού ανέστειλε τη λειτουργία του για 14 ημέρες ενώ και ο Σταθμός έκλεισε συνολικά για την διενέργεια απολύμανσης και θα ανοίξει και πάλι από αύριο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος