FOLLOW US: facebook twitter

Κρουαζιέρα χθες στο Κατάκολο μετά από πολύ καιρό αλλά οι τουρίστες… άφαντοι!

Ημερομηνία: 13-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Κανένας επιβάτης από το κρουαζιερόπλοιο CostaDeliziosa δεν επετράπη να κατέβει στο λιμάνι πέραν εκείνων που επισκέφθηκαν προγραμματισμένα τα αρχαία της Ολυμπίας

Mετά από πολύ καιρό και μετά από μια εντελώς «νεκρή» σεζόν λόγω κορονοϊού, φαίνεται να ανοίγει σταδιακά με νέους ωστόσο όρους υγειονομικής ασφάλειας η δραστηριότητα της κρουαζιέρας στη χώρα μας, με τις εταιρείες να έχουν  κάποια προγραμματισμένα δρομολόγια μέσα στον Οκτώβριο. Βέβαια, η εν εξελίξει πανδημία και οι περιορισμοί στη χωρητικότητα των πλοίων δεν επιτρέπουν ένα κανονικό restart, αλλά θέτουν τις βάσεις για την επόμενη χρονιά. Στα λιμάνια προσέγγισης των κρουαζιεροπλοίων και αυτό του Κατακόλου που χθες υποδέχθηκε το CostaDeliziosa της εταιρίας Costaπου σύμφωνα με το πρόγραμμά της, πραγματοποιεί 7ήμερες κρουαζιέρες με homeport την Τεργέστη και με περιορισμένο αριθμό επιβατών.

Το  CostaDeliziosa που κατέπλευσε στο λιμάνι Κατακόλου και αν και είναι χωρητικότητας 2.260 επιβατών, μετέφερε μόλις 347 επιβάτες και μετά το Κατάκολο θα συνεχίσει για Πειραιά, Κρήτη και Μπάρι για να επιστρέψει στην Τεργέστη κλείνοντας τον κύκλο της συγκεκριμένης κρουαζιέρας. Ωστόσο, οι συνθήκες της επίσκεψης των επιβατών της κρουαζιέρας στην Ηλεία είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που είχαμε συνηθίσει, καθώς η μόνη δραστηριότητα την οποία έχουν την δυνατότητα να έχουν στο λιμάνι Κατακόλου είναι η απευθείας μεταφορά τους στην Αρχαία Ολυμπία για να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο και τα Μουσεία. Στο διάστημα αυτό αλλά και στον ελεύθερο χρονο τους δεν επιτρέπεται να περιηγηθούν ούτε στην αγορά της Ολυμπίας, αλλά ούτε και στην αγορά του Κατακόλου και όσοι δεν επιλέξουν την εκδρομή στην Ολυμπία θα πρέπει να παραμείνουν στο πλοίο, αφού αυτό επιβάλλον τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον covid19.

Η παραμονή του στο Κατάκολο ήταν σύντομη, καθώς το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε χθες το πρωί και αναχώρησε στις 2.15 το μεσημέρι και όπως μας ενημερωσαν από το Λιμεναρχείο, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολα κρουαζιέρας και κανένας άλλος επιβάτης πλην αυτών που επέλεξαν να μεταβούν στην Ολυμπίαπρογρμματισμένα, δεν κατέβηκε στο λιμάνι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος