FOLLOW US: facebook twitter

Κριτική από τον φιλόλογο Π. Γεωργακόπουλο: «Αρσινόη, ζήσε με πάθος» ποιήματα ποτισμένα με την αλμύρα του Αγ’ Αντρέα!

Ημερομηνία: 26-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

“Αρσινοη, ζήσε με πάθος”. Με την καλαίσθητη έκδοση του φιλόξενου “Ιάμβου” η Ηλεία παιδαγωγός Αικατερίνη Σκυλλακου επιστρέφει δυναμικά στο χώρο των γραμμάτων.  Πρόκειται για μια συλλογή 53 ποιημάτων σε τρεις ενότητες «Καλοκαιρινή μέθεξη, «Φθινοπωρινή σαγήνη» και «Το καπουτσίνο της καρδιάς», ποιήματα που η συγγραφέας  ξεδιπλώνει με λυρισμό και με την ιδιαίτερη πλοκή των λέξεων, ατενίζοντας το ίδιο πέλαγος και την ίδια αύρα από τον Άγιο Αντρέα που αποτελεί και την έμπνευσή της, το πάθος για ζωή. Ένα ονειρικό ταξίδι ποίησης…

Ο καθηγητής φιλόλογος του Γυμανσίου Πελοπίου Παναγιώτης Γεωργακόπουλος σχολιάζοντας την ποιητική συλλογή “Αρσινόη, ζήσε με πάθος”, αναφέρει:

“Το βιβλίο αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες: καλοκαιρινή μέθεξη, φθινοπωρινή σαγήνη και το καπουτσίνο της καρδιάς. Καθεμία σηματοδοτεί μια εποχή του έτους και οριοθετεί κάποιο κυρίαρχο συναίσθημα. Πρόσωπα, πράγματα και γεγονότα κινούνται χορευτικά στις μικρές ποιητικές ενότητες. Όλα αυτά γίνονται με όχημα μια ζωηρή, ρέουσα γλώσσα, χωρίς περιττά στολίδια και με ελαχιστσ σημεία στίξης. Ζωηρά χρώματα, απαλοί ήχοι και πολύμορφες εικόνες από τη φύση του Ιονίου και συγκεκριμένα του Αγίου Ανδρεα. Ηλιος_φως και θαλασσα_αλμυρα,  αγκαλιάζουν τον αναγνώστη και τον ταξιδεύουν σε μέρη ονειρικά. Η μαγική δύναμη του Έρωτα πανταχού παρούσα. Ένας έρωτας που εξιδανικεύει και βασανίζει γλυκά την κάθε ύπαρξη:”ηρεμία και αντάρα μαζί”. Ο καθένας μας καλείται, προσκαλείται και προκαλείται να απολαύσει τα μικρά αυτά αριστουργήματα της Αικατερίνης με μια διάθεση φιλοσοφική και γιατί όχι διδακτική, για την ανηφόρα της ζωής. “Ελεύθερη βούληση και πεπρωμένο ένας αγώνας ισχύος σε μια ζωή που μοιάζει με ακροθαλασσιά”. Η ποιήτρια μας συγκλονίζει με την οξυδερκή παρατήρηση λεπτομερειών αλλά και με τον εξομολογητικό της τόνο σε πολλά από τα ποιήματα της. Μας το έχει αποδείξει εξάλλου και στην προηγούμενη ποιητική συλλογή της.”

Την ποιητική συλλογή «Αρσινόη ζήσε με πάθος», μπορούν οι αναγνώστες να την προμηθευτούν στον Πύργο από τα βιβλιοπωλεία, Public και Δώρα Κορκολή ( οδός Ερμού).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος