FOLLOW US: facebook twitter

Κρίσιμη εβδομάδα για τον ηλειακό Κάμπο – Είκοσι δύο τρόφιμοι γηροκομείου θετικοί στον ιό, οι 9 στο Νοσοκομείο

Ημερομηνία: 09-02-2021 | Συντάκτης:
-Απεβίωσε χθες 98χρονη τρόφιμος στο ΓΝ Ηλείας
-«Ώρα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης», δήλωσε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γ. Λέντζας

Κρίσιμη αναμένεται η τρέχουσα εβδομάδα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στον ηλειακό Κάμπο, καθώς τα κρούσματα διατηρούν αυξητική τάση, όπως προέκυψε από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Στο ιδιωτικό γηροκομείο που εδρεύει στη Βάρδα, τα κρούσματα έχουν φτάσει συνολικά τα 36, εκ των οποίων τα 14 είναι στο προσωπικό και τα 22 σε τροφίμους. Από τους 22 τροφίμους, οι εννέα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ χθες αναμενόταν η επιστροφή νοσηλευόμενου στο ίδρυμα καθώς ανάρρωσε. Παράλληλα, μια 98χρονη τρόφιμος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Πύργου, απεβίωσε χθες το πρωί.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» μέλος της διοίκησης του γηροκομείου, η πλειονότητα των τροφίμων είναι ασυμπτωματικοί και είναι σε καραντίνα εντός του ιδρύματος, ενώ αναμένουν την επιστροφή νοσηλευτριών του προσωπικού, των οποίων η καραντίνα ολοκληρώθηκε χθες.

«Είμαστε σε εγρήγορση για να διατηρήσουμε τη διασπορά σε ελεγχόμενα επίπεδα. ΟΙ περισσότεροι τρόφιμοι που έχουν νοσήσει, είναι ασυμπτωματικοί και καθημερινά παρακολουθούμε την κατάστασή τους σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ. Παράλληλα, θα γίνουν και επαναληπτικά τεστ σε όσους βγήκαν αρνητικοί, για να εξαλείψουμε κάθε πιθανότητα να προκύψουν και νέα θετικά κρούσματα. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 9 άτομα. Είναι ευχάριστο που ένας συμπολίτης μας παίρνει εξιτήριο και επιστρέφει στο ίδρυμα, ενώ ευχάριστο γεγονός είναι και η σταδιακή επιστροφή μελών του προσωπικού μετά τη δεκαπενθήμερη καραντίνα στην οποία είχαν τεθεί. Πιστεύουμε ότι η κατάσταση σταδιακά εξομαλύνεται», τόνισε.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, επέστρεψε χθες στο γραφείο του και παραμένει σε επιφυλακή συντονίζοντας τις ενέργειες για την αποτροπή της διασποράς.

«Τηρούμε απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα για να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα γίνουν νέα τεστ στον τοπικό πληθυσμό για να εντοπίσουμε πιθανα κρούσματα. Είναι η ώρα της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, καθώς ο δήμος μας είναι στο “κόκκινο” και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση», δήλωσε στην «Πρωινή» ο κ. Λέντζας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος