FOLLOW US: facebook twitter

Κρήτη: Άγρια επίθεση σε μετανάστες στο Λασίθι – Στο νοσοκομείο δύο άνθρωποι

Ημερομηνία: 13-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί οι δράστες είναι 6-9 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη ενώ τουλάχιστον ο ένας έχει απασχολήσει τις αρχές ως κατηγορούμενος για ειδεχθές έγκλημα.


Κεραυνοβολημένη είναι η κοινωνία του Λασιθίου από την αποτρόπαιη έφοδο παρέας ντόπιων σε σπίτια Πακιστανών, τους οποίους ξυλοκόπησαν μέχρι τελικής πτώσης, τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» στα σπίτια τους και τους λήστεψαν, με το θέμα της ρατσιστικής επίθεσης να έχει πάρει διαστάσεις και η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. να είναι μεγάλη.

Το απόγευμα της Τετάρτης μια παρέα έπινε αλκοόλ στον Άγιο Γεώργιο. Υπό την επήρεια του ποτού άρχισαν να πυροβολούν, με κάποιους να «ρίχνουν» στο τραπέζι την ιδέα να πάνε «να δείρουν τους Πακιστανούς»! Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγαν σε δύο σπίτια όπου γνώριζαν ότι κατοικούν συνολικά περίπου 15 Πακιστανοί.

Ξυλοδαρμοί, γρονθοκόπημα, σπασίματα και πυροβολισμοί συνέθεσαν το «μενού» του εφιάλτη για τους αλλοδαπούς που δεν μπόρεσαν καν να αντιδράσουν μπροστά στους μαινόμενους και με όπλο άντρες, οι οποίοι εισέβαλαν στα σπίτια τους. Μάλιστα δεν δίστασαν και να τους ληστέψουν, με χαρακτηριστική την περίπτωση 17χρονου Πακιστανού, τον οποίο ξυλοκόπησαν και λήστεψαν. Το γεγονός ότι γνώριζαν ποια ήταν τα σπίτια όπου κατοικούν οι αλλοδαποί «δείχνει», σύμφωνα με το cretalive.gr,  ότι κάποιοι από τους άνδρες είναι κάτοικοι του χωριού και γνωρίζουν ποιος μένει πού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί οι δράστες είναι 6-9 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη ενώ τουλάχιστον ο ένας έχει απασχολήσει τις αρχές κατηγορούμενος σε ειδεχθές έγκλημα.

Οι περισσότεροι της «παρέας» ήταν κτηνοτρόφοι, με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου.

Από τα 15 θύματα της επίθεσης άλλοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας κι άλλοι στο νοσοκομείο, με δύο άτομα να παραμένουν νοσηλευόμενα σε σοβαρότερη κατάσταση, ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, φροντίστηκαν τα τραύματά τους και επέστρεψαν στα σπίτια τους σε άσχημη κατάσταση και τρομοκρατημένοι.

Η κινητοποίηση τόσο από την Ασφάλεια Λασιθίου όσο και από άλλες δυνάμεις είναι μεγάλη, ενώ ήδη 7-8 καταθέσεις που έχουν ληφθεί είναι κατατοπιστικές για το τι συνέβη. Παράλληλα έχει ληφθεί υλικό από κάμερες αλλά και μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες «φωτίζουν» περαιτέρω την υπόθεση. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη και ενδέχεται να εκδοθούν και εντάλματα σύλληψης.

Πηγή: protothema.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος