FOLLOW US: facebook twitter

Κρέστενα: Έλαμψε η μαθητική δημιουργικότητα

Ημερομηνία: 16-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

krestena-giorti-stafidas2«Ας χορέψουμε στην πόλη, με την πόλη για την πόλη» στην Κρέστενα

Εντυπωσίασαν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Κρέστενας, Μακρισίων και Καλλικώμου στην εκδήλωση «Ας χορέψουμε στην πόλη, με την πόλη για την πόλη» το απόγευμα της Τρίτης στο χώρο της Γιορτής Σταφίδας. Τόσο τα χορευτικά όσο και το θεατρικό δρώμενο αποδόθηκαν εξαιρετικά από τους μαθητές που κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα του κοινού. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Π.Δ.Ε, ο Σχολικός Σύμβουλος της Π.Ε. και Δ.Ε. Φυσικής Αγωγής Ηλείας, οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, Κρεστένων, Μακρισίων και Καλλικώμου καθώς και ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων διοργάνωσαν την εκδήλωση που όπως αναφέρθηκε από τους διοργανωτές θα έχει μέλλον στην περιοχή. Είναι μια εκδήλωση που στοχεύει στο να ενισχύσει τη φυσική δραστηριότητα των παιδιών και εφήβων, να αναδείξει τη θετική λειτουργία της πολυπολιτισμικότητας των σχολείων στη μαθησιακή διαδικασία, την επίτευξη των ψυχοκοινωνικών στόχων της εκπαίδευσης και να προωθήσει τον διαθεματικό χαρακτήρα της μάθησης καθώς και να ανοίξει το σχολείο στην κοινωνία.

krestena-giorti-stafidasΟι μαθητές ήταν πολύ καλοί στα χορευτικά που παρουσίασαν, αλλά τις εντυπώσεις έκλεψαν οι μαθητές της Δ’ τάξης του δημοτικού σχολείου Κρεστένων που παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο για την παλιά Αθήνα, παρουσιάζοντας επαγγέλματα που χάθηκαν, εικόνες νοσταλγίας. Εντυπωσιακά πέρα από τις ερμηνείες των μαθητών ήταν τα σκηνικά και τα κουστούμια. Η προετοιμασία για το θεατρικό αυτό δρώμενο έγινε από τις δασκάλες της τάξης Χρυσούλα Παπαδοπούλου και Αθηνά Κομπορόζου, καθώς και την καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής Ανδριάνα Λιναρδάκη.

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων Δημήτριος Μπατζάκας και ο υποδιευθυντής Στέργιος Φουρκαλίδης. Να σημειώσουμε πως η χορευτική αυτή γιορτή αποτέλεσε και την έναρξη μιας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων που ετοιμάζει για το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, με στόχο όλοι οι δημότες να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματα των ημερών που τους ταλανίζουν εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομική κρίσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος