O Γιάννης Μαρίνου αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
Ο 33χρονος Αθηναίος μεσοεπιθετικός, που έχει πανηγυρίσει 10 ανόδους με τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα γήπεδα, όπως έκανε γνωστό μέσω της προσωπικής του σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας έτσι περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του, στην σύζυγο και την μικρή του κόρη.
Ο Μαρίνου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Α.Ο. Αγ. Ιεροθέου και το 2010, σε ηλικία 18 ετών, μεταπήδησε στην ανδρική ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο από την Δ΄ στη Γ΄ Εθνική και από την Γ΄ στη Β΄ Εθνική, στα δυόμισι χρόνια παρουσίας του στην ομάδα. Έχει επιτύχει άλλη μια άνοδο από τη Γ΄ Εθνική στη Β΄ Εθνική με τον Αστέρα Μαγούλας και άλλους 7 ανόδους από την Α΄ Κατηγορία στη Γ΄ Εθνική, με Διαγόρα Ρόδου, Αγίους Αναργύρους, Φωστήρα, Άρη Πετρούπολης, Ηλυσιακό, Νέα Ιωνία και πέρυσι με την Θύελλα Πύργου. Ο Μαρίνου έχει αγωνιστεί στη Γ΄ Εθνική με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Αστέρα Μαγούλας, τον Παναργειακό, τον Ιάλυσο, τον Φωστήρα, τον Άρη Πετρούπολης και τον Ηλυσιακό, αλλά και στη Β΄ Εθνική με τον Αστέρα Μαγούλας τη σεζόν 2013-2014 και τον Π.Σ. Σέρρες τη σεζόν 2014-2015.
Ένας παίκτης με πολλές ικανότητες στη δημιουργία και στο σκοράρισμα, ο οποίος κλείνει την καριέρα του γεμάτος εμπειρίες και τίτλους, στρέφοντας πλέον την προσοχή του αποκλειστικά στην οικογένειά του.
Η ανάρτηση του Γιάννη Μαρίνου στο Instagram πριν λίγες μέρες ήταν η εξής: «Έφτασε η ώρα να πω αντίο στο άθλημα που υπηρέτησα εδώ και 20 χρόνια! Ένα άθλημα που μου έδωσε πολλά είτε είναι τρόπαια είτε είναι συναισθήματα είτε είναι στιγμές και κυρίως που έφτασα στον τερματισμό χωρίς κάποιο σοβαρό τραυματισμό! Απίστευτες αναμνήσεις από αυτό το ταξίδι που θα τις έχω για πάντα μαζί μου! Ό,τι αδικία ή στεναχώρια μπορεί να βίωσα τώρα πλέον μένει πίσω και κρατάω μόνο στιγμές και ανθρώπους που ήταν εκεί για μένα ακόμα και στα πιο δύσκολα όπως ένας τραυματισμός ή μια κακή χρονιά! Το ποδόσφαιρο μου έδωσε και μου έμαθε πολλά και ελπίζω να του τα ανταπέδωσα με τον επαγγελματισμό μου και τον χαρακτήρα μου σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίστηκα! Ήρθε η ώρα λοιπόν να απολαύσω τα καλοκαίρια, τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές με ό,τι πιο σημαντικό έχω στην ζωή μου, την γυναίκα μου και την κόρη μας! Γ.Μ.10».
Κώστας Πλιάγκος