FOLLOW US: facebook twitter

«Η Ήλιδα να βρεθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»: Υπέρ της συμμετοχής στην Πανηλειακή Απεργία ο επικ. της ελάς. Μειοψ. Δ. Κράλλης

Ημερομηνία: 25-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αναγκαία και επιβεβλημένη θεωρεί τη συμμετοχή του δήμου Ήλιδας στην αυριανή Πανηλειακή Γενική Απεργία ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Δημήτρης Κράλλης. Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όλα τα υπάρχοντα δεδομένα είναι υπέρ της συνέχισης των εργασιών στο δρόμο Πάτρα-Πύργο, για αυτό και ο Δήμος Ήλιδας επιβάλλεται να πάρει συλλογική θέση  για συμμετοχή.

«Αυτό που σήμερα προβάλλει  ως αναγκαιότητα, είναι η Ήλιδα  της ιστορίας και των κοινωνικών αγώνων να βρεθεί στην ορθή πλευρά της Ιστορίας. Αυτό που σήμερα καταγράφεται ιστορικά, είναι ότι στο Βουπράσιο θα συναντηθούν για πρώτη φορά αυτοδιοικητικές και κοινωνικές δυνάμεις  τριών περιφερειών και πέντε νομών, (Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς). Έχουν δημιουργηθεί γενικευμένες συνθήκες εξέγερσης των πολιτών, μεταμορφώνοντας τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βουπράσιο σε ένα σύγχρονο Κιλελέρ, με το αγωνιστικό παρών της πιο πλατιάς ενωτικής περιφερειακής αφύπνισης. Για τον Δήμο Ήλιδας δεν προκύπτει καμία αιτιολογική βάση για να είναι ανοιχτό το Δημαρχείο Ήλιδας, ενώ την ίδια μέρα το Δημαρχείο Ζακύνθου θα παραμείνει  κλειστό  με ομόφωνη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου. Η λαϊκή αφύπνιση στέλνει σινιάλο για πιο ψύχραιμη επανατοποθέτηση όλων  όσων έως σήμερα είχαν διαφορετική προσέγγιση», τόνισε ο κ. Κράλλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος