FOLLOW US: facebook twitter

Κουρεύουν τις πρόσθετες εφημερίες των γιατρών 

Ημερομηνία: 04-10-2019 | Συντάκτης:

Σε «κούρεμα» των πρόσθετων εφημεριών που υποχρεωτικά κάνουν οι γιατροί στα περισσότερα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού, προχωρούν οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Ανάστατοι είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί, καθώς εδώ και περίπου 10 μήνες δεν πληρώνονται τις πρόσθετες εφημερίες που κάνουν στα νοσοκομεία υποχρεωτικά για να καλύψουν τις ανάγκες. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού τα προγράμματα των εφημεριών δεν καλύπτονται στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκάζονται να κάνουν περισσότερες εφημερίες από αυτές που προβλέπονται.

Τα νοσοκομεία με βάση τον νόμο δεν μπορούν να υπερβούν τα ποσά που προβλέπονται, ενώ οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) γνωρίζουν τις πρόσθετες εφημερίες που γίνονται από τους γιατρούς, περιορίζουν τα κονδύλια που αποστέλλουν, με συνέπεια το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ να μην πληρώνεται τα δεδουλευμένα του.

Όπως τονίζει  ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου  «Εμείς δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε πρόσθετες εφημερίες αλλά να μας εξηγήσουν οι αρμόδιοι πως θα λειτουργούν τα νοσοκομεία. Όταν οι γιατροί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αλλά και όλες τις αργίες, ξενυχτούσαν στα νοσοκομεία, οι αρμόδιοι ήταν στο σπίτι τους. Πώς να μην πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, λοιπόν».

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών μελετά το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς είναι πιθανό εάν δεν κινητοποιηθεί ο κλάδος να χαθούν τα δεδουλευμένα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος