FOLLOW US: facebook twitter

Κούρσα για τρεις

Ημερομηνία: 14-10-2022 | Συντάκτης:

-Λύτρας, Καρπέτας και Δήμητρα Μπάστα-Γεωργακοπούλου θα διεκδικήσουν την αρχηγία της μείζονος μειοψηφίας στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

-Στις 19 Οκτωβρίου στο κτίριο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας η εκλογική διαδικασία

Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι, δύο Αχαιοί και ένας Αιτωλοακαρνάνας, αναμένεται να διεκδικήσουν την αρχηγία της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο» της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, μετά την πρόσφατη αποχώρηση του Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος παραιτήθηκε και από περιφερειακός σύμβουλος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες της «Πρωινής», έχουν εκδηλώσει ανοιχτά το ενδιαφέρον τους ο πολιτικός μηχανικός, περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Γιάννης Λύτρας, ο δικηγόρος, περιφερειακός σύμβουλος  Αχαΐας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κώστας Καρπέτας και η αρχιτέκτονας-Πολιτικός Μηχανικός, περιφερειακή σύμβουλος Αχαΐας και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Δήμητρα Μπάστα-Γεωργακοπούλου.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση της τριμελούς επιτροπής για τα διαδικαστικά, αποφασίστηκε η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στο κτίριο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα (τριών Ναυάρχων 40), στην οποία δικαίωμα ψήφου έχουν οι 17 εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», έχει τεθεί προς συζήτηση η διερεύνηση της δυνατότητας να καταλήξουν όλοι σε μία υποψηφιότητα, ωστόσο τα τωρινά δεδομένα δεν δείχνουν ότι υπάρχουν πιθανότητες για τέτοια εξέλιξη.

Φέρνει εξελίξεις η διαφαινόμενη αποχώρηση Σπηλιόπουλου

Αξίζει να επισημανθεί ότι στον έτερο συνδυασμό της Κεντροαριστεράς αναμένονται εξελίξεις, αφού ο επικεφαλής της παράταξης «Δυτική Ελλάδα μπροστά» της ελάσσονος μειοψηφίας, Κώστας Σπηλιόπουλος, φέρεται να έχει αποφασίσει να κατέβει για δήμαρχος Αιγιαλείας τον Οκτώβριο του 2023. Εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες, τότε η αποχώρησή του θα επιταχύνει την υλοποίηση της συμφωνίας με την παράταξη «Δικαίωμα στην Πρόοδο» για σύμπραξη και συγχώνευση, προκειμένου να κατέβουν σε κοινό ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος