FOLLOW US: facebook twitter

O πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας Γ. Κουμπενάς στην «Πρωινή»: «Επιδίωξή μας να σπάσει η φούσκα»

Ημερομηνία: 02-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα
-Την ανάγκη τερματισμού του «εμπάργκο» και στο λιμάνι Κατακόλου υπογραμμίζει στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, Γ. Κουμπενάς
-Αναθεώρησε την αρχική της απόφαση η Διεθνής Ένωση (CLIA), εξαιρούνται τα ιταλικά κρουαζιερόπλοια λόγω εθνικής νομοθεσίας

«Χαραμάδα» ελπίδας για τον τερματισμό του οικονομικού «εμπάργκο» από τις εταιρείες κρουαζιέρας στο λιμάνι του Κατακόλου, καθώς πριν από μερικές επιτράπηκε σε επιβάτες που αφίχθησαν σε λιμάνια της Κρήτης,  να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι στην πόλη.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και επιχειρησιακός διευθυντής της CelestyalCruises, πλοίαρχος Γιώργος Κουμπενάς, το μέτρο της «φούσκας» (bubble) είχε εξαρχής προσωρινό χαρακτήρα έως ότου εφαρμοστούν τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα στα λιμάνια της χώρας.

Παράλληλα, τόνισε ήδη η πλειονότητα των εταιρειών δεν το εφαρμόζουν, μετά τη νέα απόφαση που έλαβε η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLΙΑ), σημειώνοντας ότι εξαιρούνται οι εταιρείες που δεσμεύονται από τη νομοθεσία της χώρας τους, όπως οι ιταλικές.

«Το μέτρο της “ασφαλούς φούσκας” (safebubble) υιοθετήθηκε πριν από μερικούς μήνες από τα μέλη της CLIAως εθελοντική δέσμευση, για λόγους προστασίας των επιβατών και των τοπικών κοινωνιών από τη διασπορά του ιού και έως ότου αναπροσαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Προφανώς και ο χαρακτήρας του μέτρου είναι προσωρινός. Αυτό άλλαξε πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες με νέα απόφαση της CLIA, η οποία ήρε την εθελοντική δέσμευση και συστήνει στις εταιρείες, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής και τις τοπικές απαιτήσεις σε κάθε λιμάνι, να επιτρέψουν την ελεύθερη κυκλοφορία των επιβατών», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Κουμπενάς και αναφέρθηκε στις εξαιρέσεις που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.

«Από τη νέα απόφαση της CLIAεξαιρούνται οι εταιρείες κρουαζιέρας που δεσμεύονται από την εθνική τους νομοθεσία, όπως είναι οι ιταλικές, για τις οποίες ισχύει μέχρι στιγμής η “ασφαλής φούσκα”. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι το 80% των εταιρειών κρουαζιέρας δεν θα προτίθεται να συνεχίσει να εφαρμόσει το μέτρο», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως η δική του άποψη είναι ότι πρέπει να σταματήσει το συγκεκριμένο μέτρο.

«Η θέση της Ένωσής μας είναι ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η φούσκα στην κρουαζιέρα, εφόσον σε ένα λιμάνι τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν υπάρχει διαπιστωμένη επιδημιολογική επιβάρυνση με αυξημένη διασπορά του ιού. Επρόκειτο για μέτρο εξαρχής προσωρινό που υιοθετήθηκε και επιδίωξη και στόχος μας είναι η ελεύθερη κυκλοφορία των επιβατών κρουαζιέρας στις περιοχές που επισκέπτονται», τόνισε ο κ. Κουμπενάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος