FOLLOW US: facebook twitter

Κώστας Τζαβάρας: «Να κατασκευαστεί στάδιο Ολυμπιακών Προδιαγραφών στην Αρχαία Ολυμπία»

Ημερομηνία: 14-10-2019 | Συντάκτης:

Βαρυσήμαντη πρόταση, που έγινε ευμενώς δεκτή από το Πανελλήνιο, για την κατασκευή αθλητικού Σταδίου Ολυμπιακών Προδιαγραφών στην Αρχαία Ολυμπία κατέθεσεο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας.

Στο πλαίσιο του καινούριου αναπτυξιακού νόμου που άρχισε να συζητείται στη Βουλή,ο Κώστας Τζαβάρας επικοινώνησε με τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδη, προτού αναχωρήσει για το ταξίδι στην Κίνα, και συμφώνησε να συναντηθεί μαζί του μετά την προσεχή Τετάρτη που θα επιστρέψει, για να συζητήσουν τη δυνατότητα ενός τέτοιου μεγαλόπνοου έργου στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Ως γνωστόν ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας διαθέτει ακίνητο 150 στρεμμάτων, επί του οποίου υπάρχει δυνατότητα ανέγερσης Ολυμπιακών Προδιαγραφών αθλητικού σταδίου, που θα μπορεί να λειτουργεί και ως συνεδριακό κέντρο.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο μεγάλο αυτό διάβημα που οφείλουμε να κάνουμε προς τον πολιτισμένο κόσμο, με σκοπό την πρόσκληση ενδιαφέροντος διεθνών επιχειρηματικών ομίλων για τη δημιουργία ενός τόσο μεγάλου έργου που θα επενδύσει στην παγκόσμιας ακτινοβολίας φήμη της Αρχαίας Ολυμπίας.

Χαρακτηριστικά ο Κώστας Τζαβάρας ανέφερε: «Επιτέλους, όλοι αυτοί οι σύγχρονοι μαικήνες που προσφέρουν δις. ευρώ για να κάνουν έργα στο κράτος των Αθηνών, όπου έχουν συγκεντρωθεί πολλές πολιτιστικές υποδομές που σε λίγο δεν θα μπορούν να συντηρηθούν λόγω του υπερβολικού κόστους που απαιτείται, ας συνδέσουν με την Ολυμπία τα φιλόδοξα σχέδιά τους για ανάπτυξη μέσω του πολιτισμού, επενδύοντας στον πιο ονομαστό και αναγνωρίσιμο αθλητικό τόπο της Ελλάδας και της Υφηλίου. Εκεί, δηλαδή, όπουυπάρχει ένα πυρηνικής δυναμικότητας απόθεμα πολιτισμού που βρίσκεται εν υπνώσει με ευθύνη του κράτους, του δήμου, όλων μας».

Στόχος είναι η διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίου βεληνεκούς σε δημοφιλή αθλήματα που δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.Μεταξύ αυτών είναι το παγκράτιον, για το οποίο ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι έχει πάρα πολλούς οπαδούς, βρίσκεται στην καταγωγή όλων των πολεμικών τεχνών και ήταν από τα πιο σοβαρά αθλητικά σκιρτήματα που είχε ο άνθρωπος για να αγωνίζεται και να φτιάχνει την ψυχή του και το σώμα του, καθώς και άλλα αθλήματα που είτε αφαιρέθηκαν από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως η Ελληνορωμαϊκή πάλη, είτε δεν περιέχονται στο πρόγραμμα, όπως το μήκος άνευ φοράς. Πλήθος αθλητών θα συρρέει κάθε χρόνο στον ιερό τόπο της αρχαίας Ολυμπίας, σε αυτό το ξέφωτο του αθλητισμού και του πολιτισμού και της ειρηνικής συναδέλφωσης των λαών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος