FOLLOW US: facebook twitter

Κώστας Τζαβάρας: Ανάγκη σοβαρής βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς

Ημερομηνία: 25-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την ανάγκη σοβαρής βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς τόνισε ο Κώστας Τζαβάρας αναλύοντας κομβικά σημεία του ζητήματος και κάνοντας λόγο για παράνομες επί της ουσίας διαδικασίες από τις τράπεζες, που κρατούν όμηρο το πολιτικό σύστημα, ενώ παράλληλα σχολίασε εκ νέου το σκάνδαλο υποκλοπών.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό δεν τίθεται θέμα απορρήτου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τη Δευτέρα, γιατί δεν αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, με δεδομένο ότι δεν θα προσέλθουν ο πρωθυπουργός και κάποιος υπουργός, αλλά την εξέταση ζητημάτων που άπτονται διαφάνειας του δημόσιου βίου

 «Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στην δράση και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση» είπε και έκρινε πως πρέπει να ερευνήσει με συγκεκριμένες ανακριτικές ενέργειες, να πάει στο χώρο της ΕΥΠ και να ψάξει να βρει τα έγγραφα γιατί υπάρχουν π.χ. εγκρίσεις, ποιοι παρακολουθούνται και για ποιούς λόγους

«Έχει καθυστερήσει η Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Τζαβάρας και επεσήμανε πως «το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής» και πως «ο δημοσιογράφος έχει την υποχρέωση να διασταυρώνει τις πληροφορίες του».

Σε ό,τι αφορά το μπαράζ αποκαλύψεων είπε ότι «δεν θρυλούνται και τόσο πολύ γιατί απ’ ότι φαίνεται είναι τόσο περιγραφικές μέχρι κεραίας οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας που κανένας δεν μπορεί να πει ότι όλα αυτά κινούνται στο χώρο της φαντασίας».

«Θα υπεράσπιζα την αξιοπρέπεια μου, προσωπική και πολιτική» είπε για την περίπτωση που ο ίδιος μάθαινε ότι παρακολουθούνταν. Τέλος, χαρακτήρισε παράλειψη της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν απευθύνθηκε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών σχετικά με  το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τις προωθούμενες αλλαγές στην ΕΥΠ. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος